Računalništvo, telefonija
26.11.2019 07:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam je prinesel novi Huawei MatePad Pro?

Tablični računalnik Huawei MatePad Pro za relativno malo denarja ponuja zelo veliko!
Tablični računalnik Huawei MatePad Pro za relativno malo denarja ponuja zelo veliko!

Pri podjetju Huawei so se s pripravo novega tabličnega računalnika MatePad Pro še posebej izkazali, saj gre za vrhunski izdelek, ki se lahko brez težav postavi po robu Applovi tablici iPad Pro. Novost seveda namesto mobilnega operacijskega sistema iOS poganja Android in je opremljena s kar 27,4-centimetrskim oziroma 10,8-palčnim zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.600 slikovnih točk in razmerjem stranic 16 proti 10. Ker debelina robov znaša zgolj 4,9 milimetrov, ne preseneča, da zaslon prekriva kar 90 odstotkov površine sprednje stranice, za kamero pa je na voljo posebna »luknja« v zaslonu.

Tabličnemu računalniku Huawei MatePad Pro dovolj zmogljivosti zagotavlja mobilni procesor Kirin 990, v navezi s šestimi oziroma osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od razliice). Preostala strojna oprema pa obsega še vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti oziroma 256 gigabajti prostora ter modem za povezovanje v mobilna omrežja 4G/LTE. Različica z modemom za hitra mobilna omrežja 5G bo na voljo v prvem četrtletju naslednjega leta. Tabličnemu računalniku Huawei MatePad dovolj avtonomije pa zagotavlja baterija kapacitete 7.250 miliamper ur.

Huawei MatePad Pro seveda podpira hitro brezžično in žično polnjenje, pri čemer brezžično polnjenje poteka pri moči 15 vatov, žično pa pri moči 40 vatov. Za polnjenje drugih mobilnih naprav pa je na voljo sistem zmogljivosti 7,5 vatov. Tu je seveda na voljo tudi digitalno pero M-Pen, ki zagotavlja do deset ur brezskrbnega delovanja, polnjenje pa traja približno eno uro. Tu sta na voljo tudi spletna kamera in digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov in 13 milijonov slikovnih točk.

Tablični računalnik Huawei MatePad Pro meri 245 x 159 x 7,2 milimetrov in tehta 460 gramov. Na njem je nameščen mobilni operacijski sistem Android 10 s prirejenim grafičnim vmesnikom Android 10. Osnovni model z brezžično povezavo Wi-Fi (6/128 GB) je na Kitajskem vrednoten na preračunanih 426 evrov, model z brezžično povezavo 4G pa na preračunanih 490 evrov. Za najzmogljivejši model s povezavo 4G (8/256 GB) pa je treba odšteti preračunanih 581 evrov. Kupcem so na voljo štiri barve novosti, in sicer črna, bela, zelena in oranžna.


Prijavi napako v članku