Računalništvo, telefonija
21.02.2020 08:58

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesel novi Samsung Galaxy Fold 2?

Samsung Galaxy Fold 2 naj bi bil opremljen z največji prepogljivim zaslonom doslej!
Samsung Galaxy Fold 2 naj bi bil opremljen z največji prepogljivim zaslonom doslej!

Pri podjetju Samsung so nas nedavno presenetili s pripravo pametnega mobilnega telefona Galaxy Z Flip, ki vsaj v tem trenutku enostavno nima konkurence. Ta je namreč opremljen s kar 17-cecntimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in ima podoben preklopni mehanizem kot prepogljivi pametni mobilni telefon Motorola Razr. To dejansko pomeni, da ko je »zložen«, gre lepo v žep, v »raztegnjenem« načinu pa nudi precejšnjo delovno površino.

Strojne lastnosti prepogljivega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Z Flip so seveda navdušujoče. Inženirji podjetja Samsung so ga namreč opremili z nadvse zmogljivim osemjedrnim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 855+, ki je izdelan s pomočjo 7-nanometrske tehnologije in lahko podatke preračunava s frekvenco do 2,9 gigahercev. Tu najdemo še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 256 gigabajti prostora. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa je bilo poskrbljeno z baterijo zmogljivosti 3.300 miliamper ur, ki seveda podpira tehnologijo hitrega polnjenja in sistem brezžičnega polnjenja.

Ker pa je novi Samsung Galaxy Z Flip za zahtevnejše uporabnike nekoliko »premajhen«, bo podjetje Samsung kmalu ponudilo v prodajo drugo generacijo pametnega mobilnega telefona Galaxy Fold. Ko bomo novost namreč »odprli« bomo dejansko dobili napravo velikosti tabličnega računalnika. Novi Galaxy Fold 2 naj bi prinesel še vrsto tehnoloških izboljšav, kot je na primer spletna kamera pod upogljivim zaslonom, ki uporabniku ne bo vidna, ko ta ne bo v uporabi. Novost bo za nameček opremljena z zaslonom velikosti 19,6-centimetrov oziroma 7,7-palcev, pred poškodbami pa ga bo po vsej verjetnosti ščitilo zaščitno steklo UTG (Ultra Thin Glass), ki bo seveda upogljivo.

Samsung naj bi pametnih mobilni telefon Galaxy Fold 2 javnosti predstavil v mesecu juliju letošnjega leta. Zato smo prepričani, da nam bodo strojne specifikacije novosti razkrite kmalu.


Prijavi napako v članku