Telefoni
24.02.2021 14:14
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesel novi Google Pixel 5a?

Google Pixel 5a naj bi bil na voljo v številnih državah širom sveta!
Google Pixel 5a naj bi bil na voljo v številnih državah širom sveta!

Pri podjetju Google so že pred časom prestavili pametni mobilni telefon Pixel 4a. Pametni telefon podjetja Google je opremljen z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 730G. Razpolaga s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega prostora. Na zadnji strani najdemo enake digitalne fotoaparate kot pri modelu Pixel 5, medtem ko se bralnik prstnih odtisov nahaja na hrbtni strani. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.800 miliamper ur, ki se relativno hitro polni.

Ker pa konkurenca na področju pametnih mobilnih telefonov ne počiva, inženirji podjetja Google že pripravljajo njegovega dostojnega naslednika. Tu gre za model Pixel 5a, ki bo tako kot novejši model Pixel 4a 5G nudil podporo za mobilna omrežja 5G. Če gre verjeti spletnim govoricam bo novost opremljena s 15,7-centimetrskim oziroma 6,2-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, dvema fotoaparatoma, dvema zvočnikoma in celo 3,5-milimetrskim vhodom za slušalke, kar je v današnjih časih pri telefonih že prava redkost.

Pametni mobilni telefon Google Pixel 5a bo po vsej verjetnosti naprodaj v državah, kjer doslej ni bilo mogoče kupiti modela Pixel 4a. Več informacij o novosti naj bi bilo na voljo kmalu. Novost naj bi bila naprodaj po vsej verjetnosti še pred jesenjo.


Prijavi napako v članku