Operacijski sistemi
20.01.2015 16:12

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od Windows 10?

Microsoft bo to sredo predstavil Windows 10, ki bo prinesel Start meni nazaj!
Windows 10 bo prinesel nazaj meni Start
Windows 10 bo prinesel nazaj meni Start

Microsoftova konferenca v sredo nam bo dala podroben pogled kaj podjetje načrtuje z operacijskim sistemom prihodnosti. Luč sveta bo Windows 10 zagledal že to leto, predvidoma jeseni, vendar si bomo lahko podrobnosti pogledali že kaj kmalu na mednarodni konferenci CES 2015. Bodite pozorni na prenos v ŽIVO, tudi na portalu Računalniške novice.


Kot nekakšna zanimivost le-tega je predvsem to, da se po raznih novičarskih forumih in straneh pojavljajo govorice, da naj bi operacijski sistem deloval brez problema tudi na 8 let starih računalnikih.

Luč sveta naj bi ogledal nekje to jesen, točen datum izida pa še ni znan. Trenutno nas bolj zanima cena, saj je konkurenca iz Richmonda, Apple ponudil nadgradnjo na operacijski sistem X Yosemite brezplačno vsem uporabnikom njihovih računalnikov prejšnjo jesen.

Microsoft verjetno ne bo tako zelo radodaren, saj bo kot pri vseh predhodnih nadgradnjah le-to zaračunal in bo verjetno cenejša, če bodo uporabniki nadgradili operacijski sistem v določenem roku dni. Brez problema naj bi šlo tudi nadgraditi iz že zastarelega Windows XP-ja.

Bomo videli, če bo postal nov hit Microsofta, saj naj bi se vsem računalnikom prilagajal sam, brez problema, kar pomeni, da ne bo več potrebnih minimalnih zahtev, ker se bo prilagajal strojni opremi samodejno, tako da naj bi bil kot ”vlit” za vsak računalnik. Tudi za 8 let stare…

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku