Telefoni
19.07.2019 13:41

Deli z drugimi:

Share

Kaj dejansko prinaša nova Nokia 2.2?

Nokia 2.2 za malo denarja ponuja veliko!
Nokia 2.2 za malo denarja ponuja veliko!

Tokrat imamo odločno novico za vse, ki še vedno prisegate na kakovostne pametne telefone podjetja Nokia. Podjetje HMD Global je namreč najavilo razpoložljivost novega pametnega mobilnega telefona družne Nokia, in sicer Nokia 2.2. Novost je na voljo v sivi in črni barvi ter je trenutno naprodaj le na izbranih trgih, v Evropo pa naj bi ta prispela že v nekaj tednih. Nokia 2.2 bo nedvomno razveselila tiste, ki za dober pametni mobilni telefon niso pripravljeni odšteti veliko, saj bo ta lahko naša že za okoli 100 evrov, kar je nedvomno več kot odlična novica.

Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia 2.2 je opremljen s 14,5-centimetrskim oziroma 5,7-palčnim zaslonom ločljivosti 720 x 1.520 slikovnih točk. Zaslon ima sicer majhen izrez za sprednjo kamero na sredini, robovi ekrana pa bodo zaobljeni. Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega še štirijedrni procesor Helio A22, dva gigabajta oziroma tri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti oziroma 32 gigabajti prostora (odvisno od različice). Če ponujena kapaciteta ne zadošča, jo lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Tu je na voljo celo poseben gumb za vkop vse bolj nepogrešljivega digitalnega asistenta Google Assistant.

Dolga avtonomija delovanja je zagotovljena z baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur, odklep telefona pa je mogoč le z vnosom kode PIN, saj bralnik prstnih odtisov in tehnologija prepoznava obrazov nista na voljo. Na napravi je nameščen mobilni operacijski sistem Android 9 Pie, kar pomeni, da bodo kupci novosti v bodoče prejeli tudi nadgradnjo na novejši Android Q. S pametnim mobilnim telefonom Nokia 2.2 je podjetje dokazalo, da je zmožno za malo denarja ustvariti odličen pametni telefon.


Prijavi napako v članku