Telefoni
01.01.2020 13:35
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od telefona Huawei P40?

Pametni mobilni telefon Huawei P40 po vsej verjetnosti ne bo mogoče kupiti v Evropi.
Pametni mobilni telefon Huawei P40 po vsej verjetnosti ne bo mogoče kupiti v Evropi.

Čeprav je imelo podjetje Huawei v letu 2019 številne težave s poslovanjem z mnogimi državami (predvsem z Združenimi državami Amerike), je leto zaključilo z rekordnimi prihodki. Skupni prihodki so namreč znašali kar preračunanih 110 milijard evrov, kar je 18 odstotkov več kot lani. Veliko so k temu pripomogli pametni mobilni telefoni, saj je kitajskemu podjetju leta 2019 uspelo skupno prodati 240 milijonov mobilnih naprav, v letu 2018 pa okoli 206 milijonov.

Na začetku letošnjega leta bo podjetje Huawei predstavilo še en pametni mobilni telefon, ki naj bi pripomogel k še boljši prodaji mobilnih naprav kitajskega giganta. Tu imamo v mislih modela P40 in P40 Pro, ki obetata številne zanimivosti. Med njimi naj bi izstopal predvsem model P40 Pro, saj naj bi imel zaslon zaobljen čez vse štiri stranice.

Glede na doslej razkrite podatke, naj bi model P40 razpolagal z zaslonom s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo, model P40 Pro pa s 16,5-centimetrsko oziroma 6,5-palčno diagonalo. Posebnost novincev naj bi bil fotoaparat s kar 10-kratno optično povečavo, ki naj bi omogočala zajem nadvse kakovostnih fotografij. Trenutno pa še ni znano, kakšen mobilni operacijski sistem bo podjetje namestilo na nova pametna mobilna telefona, saj “spor” z Googlom še ni zaključen.


Prijavi napako v članku