Računalništvo, telefonija
02.01.2017 13:36
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj bo predstavljeno na letošnjem CES 2017

FFZERO1
FFZERO1

V drugi polovici tedna se bo v Las Vegasu odvijal največji sejem zabavne elektronike na svetu, CES 2017. Letošnji dogodek je praznično obarvan saj bo prireditev dosegla pomemben mejnik. CES bo namreč praznoval 50. obletnico obstoja. Prvi sejem se je odvil poleti leta 1967 in od takrat naprej prireditev predstavlja središče za tehnološka podjetja, da pokažejo na čem bodo delala v naslednjih 12 mesecih.

Letos se bo vse vrtelo okoli nekaj izbranih tem. Med najbolj zanimivimi je umetna inteligenca. Slednja se bo pojavila v obliki pametnih asistentov podjetij Google, Microsoft in Amazon. Slednji v tem trenutku prednjači pred ostalimi saj že danes ponuja najbolj dodelano storitev v obliki Amazon Echo in Echo Dot produktov. Napravo si namestite v dnevno sobo in lahko opravljate nakupe, poslušate glasbo ali brskate po spletu. Vse s pomočjo govornih ukazov. Za virtualne asistente bo letošnji CES pomemben tudi iz vidika razvoja ekosistema. Pričakuje se namreč veliko produktov, ki bodo asistente omenjenih podjetij integirali v svoje produkte in storitve. Tisto podjetje, ki bo uspelo prepričati največj razvijalcev bo imeli veliko prednost na trgu in najverjetneje tudi vodilni položaj.

Zanimiv dogodek se bo odvijal v sredo ponoči. Faraday Future je mlado podjetje, ustanovljeno leta 2014, ki bo predstavilo prihodnost avtomobilizma. Pogumna napoved glede na podjetja kot je Tesla, ki v tem trenutku ponuja tehnološko najbolj dovršene produkte za katerimi se lahko skrije vsa konkurenca ustaljenih proizvjalcev avtomobilov. Pri Faraday Future naj bi predstavili vozilo na električni pogon.

Presenetljivo se veliko pozornosti napoveduje hitri mobilnih povezavi 5G. Slednja je v zadnjih treh letih vedno znova v središču pozornosti vendar pa se zaenkrat še noben izmed ključnih deležnikov ni lotil implementacije 5G na globalni ravni. Stroški vzpostavitve so veliki vendar pa to velja tudi za prednosti in nove priložnosti, ki jih omenjena tehnologija omogoča.


Prijavi napako v članku