Računalništvo, telefonija
12.03.2020 11:19
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

KADRIS 4: Rešitev za delo izven delovnega mesta

Ob pojavu koronavirusa v Sloveniji so na Ministrstvu za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti pripravili pojasnila in priporočila delodajalcem glede odrejanja dela v izjemnih okoliščinah, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi oz. premoženje delodajalca.
Novi ali obstoječi uporabniki osnovne registracije delovnega časa v informacijskem sistemu KADRIS 4 imajo na voljo zelo preprosto in uporabnikom prijazno rešitev.
Novi ali obstoječi uporabniki osnovne registracije delovnega časa v informacijskem sistemu KADRIS 4 imajo na voljo zelo preprosto in uporabnikom prijazno rešitev.

Delo izven delovnega mesta je funkcionalna informacijska rešitev za registracijo delovnega časa, opis vrste dela in evidenco opravljenih ur za delo izven delovnega mesta v registracijskem delu informacijskega sistema KADRIS 4.

Zakonodaja za izredne okoliščine določa, da se lahko vrsta in/ali kraj opravljanja dela, določenega s pogodbo o zaposlitvi, začasno spremenita tudi brez soglasja delavca, vendar le, dokler trajajo take okoliščine (169. člen Zakona o delovnih razmerjih ZDR-1).

Vsi poslovni subjekti, ki uporabljajo registracijski sistem znotraj produkta KADRIS 4, si lahko zagotovijo zakonsko obvezno evidenco delovnega časa za odredbo dela od doma oz. izven delovnega mesta z vklopom funkcionalnosti Delo izven delovnega mesta.

Kakšne so obveznosti za delodajalce?

  • Vodenje evidence števila opravljenih ur dela izven delovnega mesta v realnem času (velja za polni in krajši delovni čas)
  • Vodenje vrste opravljenega dela izven delovnega mesta
  • Vodenje števila opravljenih ur za nadurno delo izven delovnega mesta

Kakšne so obveznosti za zaposlene?

  • Registracija delovnega časa za delo izven delovnega mesta
  • Vodenje dnevne evidence delovnega časa in vrste dela za delo izven delovnega mesta
  • Dnevno posredovanje evidence delovnega časa delodajalcu za delo izven delovnega mesta

V primeru, da se zaposlenim odredi delo na domu, mora delodajalec po Zakonu o evidencah na področju dela in socialne varnosti ne glede na izjemne okoliščine obvezno voditi evidenco delovnega časa dela izven delovnega mesta, saj zakon glede tega ne določa nikakršne izjeme.

Novi ali obstoječi uporabniki osnovne registracije delovnega časa v informacijskem sistemu KADRIS 4 imajo na voljo zelo preprosto in uporabnikom prijazno rešitev, ki bo olajšala vsaj enega od neštetih problemov, ki jih je prinesla nastala situacija.

Za več informacij v zvezi z vklopom funkcionalnosti pišite na: prodaja@cetrtapot.si ali pokličite na 04 / 280 66 60.

Več na TEJ POVEZAVI.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več