Telefoni
20.11.2014 14:56

Deli z drugimi:

Share

Jolla poskuša srečo s tablico Sailfish

Uporabnikom portala Indiegogo se je prva tablica Jolla z mobilnim operacijskim sistemom Sailfish takoj priljubila.
Uporabnikom portala Indiegogo se je prva tablica Jolla z mobilnim operacijskim sistemom Sailfish takoj priljubila.

Mobilni operacijski sistem Sailfish OS nameščen na pametnem mobilnem telefonu Jolla (bit.ly/Jolla-SLO) ponuja mešanico prednosti sistemov Windows Phone in Android, zato je med uporabniki storitev mobilne telefonije vse bolj priljubljen. Zaradi tega ne preseneča nedavna odločitev finskega start-up podjetja Jolla, da srečo poskuša še s prvim tabličnim računalnikom, ki prav tako temelji na osnovi inovativnega operacijskega sistema Sailfish (različica 2.0).

Prvi tablični računalnik podjetja Jolla se bo na račun všečne oblike in relativno zmogljive strojne opreme zlahka prikupil tudi nekoliko zahtevnejšim uporabnikom. Inženirji so namreč novost opremili s 7,85-palčnim (19,9-centimetrskim) zaslonom ločljivost 2.048 x 1.536 slikovnih točk, 64-bitnim Intelovim procesorjem Atom, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, digitalnim fotoaparatom, spletno kamero in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Na slednjem bo nameščen mobilni operacijski sistem Sailfish, ki ponuja izjemno večopravilnost in tekoče delovanje.

Ker je finsko start-up podjetje Jolla že zbralo potrebna sredstva na spletnem portalu Indiegogo (bit.ly/Jolla-Tablet) , bo množična proizvodnja novosti stekla v kratkem, prve tablice pa naj bi bile dostavljene v maju prihodnjega leta. Novost je za nameček še relativno poceni v primerjavi z izdelki konkurenčnih podjetji, saj finsko podjetje zanj zahteva zgolj preračunanih 150 evrov.


Prijavi napako v članku