Računalništvo, telefonija
15.02.2017 11:19
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Jezik barv v tehnologiji

Jezik barv v tehnologiji
Jezik barv v tehnologiji

Tehnologija in barve v preteklosti niso našli skupnega jezika. Telefoni v večini prihajajo v sivih, srebnih, zlatih, črnih in belih barvah. Partnerstvo med Huawei Consumer Business Group in Pantone Color Institute pa nakazuje, da se bodo zadnji barvni trendi pojavili tudi na prihajajočih produktih Huawei.


Z združitvijo napredne tehnologije Huawei in vodilnega proizvajalca barv, Pantone, se lahko uporabniki veselijo tehnološko inovativnih telefonov v še bolj dizajnersko dovršeni obliki. Kot tretji največji svetovni proizvajalec pametnih telefonov je Huawei v letu 2016 doživel neverjetne uspehe. Na prestižni Interbrandovi lestvici najboljših globalnih blagovnih znamk je dosegel 72. mesto, s prodajo telefonov Huawei P9 in Huawei P9 Plus pa je presegel številko 10 milijonov. V Sloveniji je odličen preboj na trgu napravila tudi njegova sestrska blagovna znamka Honor.

Pantone sodeluje s številnimi blagovnimi znamkami, ki jim pomaga v njihovem dizajnu vzpostaviti moč, psihologijo in čustva, ki jih prinašajo barve. Pantone je vodilni pri postavljanju barvnih trendov, prepoznavanju vpliva barv na čustva in ustvarjanju novih barv. Ima pomemben vpliv na barve v vseh branžah, še posebej z izborom Pantone barve leta. Po pastelno rožnati »Rose Quartz« in svetlo modri »Serenity« je barva letošnjega leta »Greenery«, ki simbolizira nove začetke.

S tem presenetljivim partnerstvom Pantone napoveduje raziskovanje jezika barv tehnologije, ki bo Huaweijevim uporabnikom prinesla trendovske barve v vsakodnevno rabo telefona.

Več informacij o partnerstvu bo Huawei predstavil v nedeljo, 26. marca, na novinarski konferenci Mobile World Congress v Barceloni.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku