Računalništvo, telefonija
24.08.2020 09:23
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to težko pričakovani Google Pixel 5?

Tako naj bi izgledal novi Google Pixel 5!
Tako naj bi izgledal novi Google Pixel 5!

Informacije o novi generaciji pametnih mobilnih telefonov Pixel se v javnosti pojavljajo že nekaj časa, saj naj bi z njimi podjetje Google nekoliko spremenilo dosedanjo prakso, povezano s temi napravami. Na to kaže že uporabljen mobilni procesor, ki naj ne bi razpolagal z vodilnimi procesorji Qualcomm družine Snapdragon 800. Če se bodo spletne govorice izkazale za resnične, bo novi Google Pixel 5 razpolagal z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 765G, ki pa bo vseeno prinesel podporo za hitro mobilno omrežje 5G.

Ohišje pametnega mobilnega telefona Google Pixel 5 naj bi bilo izdelano iz plastike, bralnik pomnilniških kartic pa se bo nahajal na zadnji stranici naprave. V zgornjem levem kotu naprave naj bi bili na voljo trije digitalni fotoaparati, spredaj pa majhna reža za kamero za zajem sebkov. Novost naj bi po obliki spominjala na nedavno predstavljen pametni mobilni telefon Pixel 4a, za shranjevanje podatkov pa naj bi bil na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 128 gigabajtov. Kar se tiče zaslona, naj bi ta ponujal diagonalo med 14,5-centimetra oziroma 5,7 palca in 14,7-centimetra oziroma 5,8 palca.

Pametni mobilni telefon Google Pixel 5 naj bi meril 144,7 x 70,4 x 8,1 milimetrov, medtem ko se bosta tipka za vklop/izklop in tipka za nadzor glasnosti nahajali na desni strani naprave. Na levi strani bomo našli režo za SIM kartico. Na spodnjem delu naprave bodo na voljo vmesnik USB Type-C in dve reži za zvočnike, 3,5-milimetrskega priključka za slušalke telefon ne bo imel. Kdaj točno bo novost na voljo, trenutno še ni znano.


Prijavi napako v članku