Telefonija
04.03.2024 13:42

Deli z drugimi:

Share

Je to težko pričakovani Apple iPhone SE 4?

Novi pametni mobilni telefon iPhone SE bo vsaj opazna nadgradnja v primerjavi s predhonikom. A bo na voljo šele tekom naslednjega leta.
Foto: @concept_central
Foto: @concept_central

O pametnem mobilnem telefonu Apple iPhone SE 4 se govori že kar nekaj časa. Kljub temu naj bi bilo na novo oziroma četrto generacijo pametnega telefona iPhone SE treba še nekoliko počakati. Ta naj bi bil namreč na prodaj šele v teku naslednjega leta.

Novi pametni mobilni telefon iPhone SE bo vsaj opazna nadgradnja v primerjavi s predhonikom. Medtem ko zdajšnji Apple iPhone SE 2022 še vedno temelji na osnovi modela iPhone 8, bo Apple s pripravo telefona iPhone SE 4 naredil velik korak naprej. Novost bo namreč temeljila na osnovi iPhone XR, ki je precej bolj sodoben in oblikovno prefinjen.

Glede na prve računalniške fotografije novosti, bo novi Apple iPhone SE 4 na pogled zelo všečen. Novost bo namreč bolj skladna s sodobnimi smernicami mobilne telefonije. Poleg tega bo imel izbočeno odprtino za glavno kamero, kar bo omogočilo vgradnjo bolj kakovostnih let. S tem pa se bo posledično povečala kakovost fotografij in videoposnetkov.

Pametni telefon iPhone SE 4 bo, če govorice držijo, razpolagal s kar 6,1-palčnim oziroma 15,5-centimetrskim zaslonom. Čeprav se je sprva govorilo, da bo novost opremljena z zaslonom LCD, s čimer bi Apple znižal proizvodne stroške, zdaj kaže, da bo novost vendarle na voljo v navezi z zaslonom OLED. To seveda pomeni večjo kakovost prikaza slik. Zaslon pa naj bi podjetju Apple zagotovilo nam nekoliko manj znano podjetje Tianma.

Cenejši pametni mobilni telefon iPhone SE 4 naj bi se odlično obnesel tudi pri zajemu fotografij in opravljanju video klicev. Ta naj bi namreč imel na voljo spletno kamero ločljivosti sedem milijonov slikovnih točk in fotoaparat ločljivosti 48 milijonov točk. To naj bi bilo dovolj tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije. Piko na i pa naj bi dajala še podpora za hitra mobilna omrežja 5G, ki je postala že nujna.

Novi iPhone SE 4 naj bi meril 147,7 x 71,5 x 7,7 milimetrov, kar je primerljivo s telefonoma iPhone 13 in iPhone 14. Za polnjene naprave bo seveda na voljo priključek USB-C. Trenutno pa še ni povsem jasno, ali bo novost razpolagala z akcijskim gumbom.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več