Računalništvo, telefonija
09.02.2016 06:29
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je Apple že obupal nad mobilnim telefonom iPhone 7 Plus?

Mobilnim telefonom iPhone 7 Plus naj bi luč sveta ugledal šele v naslednjem letu!
Mobilnim telefonom iPhone 7 Plus naj bi luč sveta ugledal šele v naslednjem letu!

Pred kratkim so zanesenjaki spletnega portala MacRumors sprožili govorice, da naj bi podjetje Apple pri pripravi pametnih mobilnih telefonov iPhone 7 in iPhone 7 Plus uvedel kar nekaj sprememb, ki se bodo nanašale tudi na videz ohišja (bit.ly/MacRumors-iPhone7). Največja pridobitev bo vsekakor z ohišjem poravnan digitalni fotoaparat, saj izbočen fotoaparat pri mobilnem telefonu iPhone 6 moti marsikaterega uporabnika. Sprememb bodo deležni tudi »plastični trakovi«, saj bodo vidni le na dnu in na vrhu ohišja, zadnja stranica pa bo ostala enotna.

Največ sprememb bo deležen pametni mobilni telefon iPhone 7 Plus, saj naj bi razpolagal s fotoaparatom z dvojno lečo, ki naj bi zagotavljal nadvse kakovostne fotografije tudi v slabih pogojih. Uporaba dvojih leč bo seveda omogočala tudi kakovostnejše povečevanje predmetov, in sicer do trikrat. Pametni mobilni telefon iPhone 7 Plus naj bi bil še brez gumba »Home« oziroma »Domov«, saj je slednji zaradi načina uporabe mobilnih telefonov postal vse manj pomemben. Poleg tega naj bi razpolagal še s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s kar 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, programov in večpredstavnostnih vsebin. Kapaciteta baterija naj bi znašala 3.100 miliamper ur, kar je za kar 13 odstotkov več v primerjavi z baterijo mobilnega telefona iPhone 6s Plus.

Ker bo pametni mobilni telefon iPhone 7 Plus deležen številnih sprememb, so se v javnosti že pojavile govorice, da je Apple obupal nad zamislijo, da bi ga lahko ponudil v prodajo že letos. To naj bi zaradi zahtevnosti preložilo v naslednje leto.


Prijavi napako v članku