Telefoni
21.02.2012 08:15
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG je s pripravo mobilnika Optimus Vu šel predaleč

Kako bodo uporabniki storitev mobilne telefonije sprejeli zaslon z razmerjem stranic 4 : 3?
Kako bodo uporabniki storitev mobilne telefonije sprejeli zaslon z razmerjem stranic 4 : 3?

Podjetje LG je predstavilo nov pametni mobilni telefon, ki je brez besed pustil marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije. Mobilnik LG Optimus Vu je namreč opremljen s petpalčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom z razmerjem stranic 4 : 3 (enako razmerje kot zasloni analognih televizorjev in računalniških zaslonov). Odločitev inženirjev je vsekakor nenavadna, saj je danes večina pametnih telefonov in drugih digitalnih naprav opremljenih z zasloni z razmerjem stranic 16 : 9. Temu so posledično prilagojene tako spletne strani kot večpredstavnostne vsebine.

Po strojni plati je pametni mobilni telefon LG Optimus Vu pisan na kožo celo najzahtevnejšim uporabnikom. Poleg zaslona ločljivosti 1.024 x 768 točk se lahko novinec pobaha še z dvojedrnim procesorjem frekvence 1,5 gigaherca in sistemskim pomnilnikom kapacitete enega gigabajta. Piko na i daje kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Videokonference zagotavlja spletna kamera ločljivosti 1,3 milijona točk. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Tega lahko po potrebi razširimo s pomnilniško kartico microSD.

Pametni mobilni telefon Optimus Vu bo stežka zlezel v žep, saj meri kar 140 x 90 x 8,5 milimetrov in tehta slabih 170 gramov. Oblikovno nenavaden mobilnik bo poganjal mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread. Podjetje LG obljublja, da bo nadgradnja na Android 4.0 Ice Cream Sandwich na voljo že tri mesece po pričetku njegove prodaje. Ta naj bi se v Južni Koreji pričela meseca marca. LG bo novost javnosti razkril na konferenci Mobile World Congress 2012. Do takrat se bomo morali zadovoljiti s predstavitvenim videoposnetkom, ki je na voljo na naslovu http://goo.gl/ncORI.


Prijavi napako v članku