Računalništvo, telefonija
09.01.2014 11:24

Deli z drugimi:

Share

Jaz sem prvi korak

Nikon je skupaj z novim DSLR fotoaparatom vstopnega razreda D3300 predstavil nov priročen objektiv AF-S DX Nikkor 18–55mm f/3.5–5.6G VR II. Gre za nadgradnjo obstoječega prvega objektiva, novo ultralahko različico enega najbolj priljubljenih vsestranskih Nikonovih objektivov. Tehta le 195 gramov in je opremljen z mehanizmom zložljivega objektiva, ki 76 mm dolg objektiv zloži na vsega 59,5 mm.
Jaz sem prvi korak
Jaz sem prvi korak

Priljubljeni razpon goriščnic 18–55 mm (3-kratni zoom) je kot nalašč za različne položaje, optična zasnova pa zagotavlja ostre, kontrastne fotografije in videoposnetke v visoki ločljivosti. Nikonov VR II sistem zmanjševanja tresljajev pa omogoča, da bodo slike še ostrejše. Nikonova tehnologija VR II je zasnovana tako, da zagotavlja stabilnejše fotografiranje iz roke in fotografiranje z do štiri zaslonke daljšimi časi, ne da bi bila fotografija stresena in zaradi tega neostra. Fotografiranje v šibki svetlobi pogosto pomeni daljši čas osvetlitve, s tehnologijo VR II pa lahko uživate v ostrih slikah brez stativa ali bliskavice. Nikonova tehnologija kompaktnega tihega pogona SWM (Silenta Wave Motor) zagotavlja hitro, tiho in natančno samodejno ostrenje, kar je zlasti priročno pri snemanju videoposnetkov.

Objektiv AF-S DX Nikkor 18-55 mm f/3.5-5.6G VR II bo naprodaj od 6. februarja po priporočeni ceni 249 EUR.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku