Računalništvo, telefonija
21.04.2012 15:19

Deli z drugimi:

Share

JAZ SEM Povezan

JAZ SEM Povezan
JAZ SEM Povezan

Nikon

je skupaj z novim vstopnim modelom DSLR fotoaparatom D3200 predstavil vmesnik za DSLR fotoaparate WU-1a, ki omogoča neposredno brezžično (Wi-Fi) povezavo fotoaparata s pametnim telefonom ali tablico z operacijskim sistemom Android. Prek brezplačne aplikacije Wireless Mobile Adapter Utility, dosegljive na spletišču Google Play je na voljo možnost predogleda posnetka in proženje fotoaparata. Omogoča tudi hitro deljenje fotografij s prijatelji prek družabnih omrežij, arhiviranje in varnostno kopiranje fotografij ali videoposnetkov na mobilno napravo.

Fotoaparat lahko tako s pomočjo novega brezžičnega WI-FI vmesnika Nikon WU-1a neposredno povežemo s pametnimi napravami brez uporabe zunanje dostopne točke. Omogoča prenos fotografij in videoposnetkov v originalni ločljivosti in kakovosti. Fotografije in videe lahko delimo s prijatelji prek družabnih omrežij, prek foto in video spletnih strežnikov ali pa posneto le arhiviramo skoraj takoj po zajemu fotografije ali videoposnetka.

Ena najbolj očitnih posledic uporabe novega vmesnika bo ta, da bo fotograf lahko večkrat viden na posnetih fotografijah in video posnetkih. Sama po sebi se poraja tudi ideja predogleda kadra in daljinskega proženja fotoaparata na stojalu pri fotografiranju zelo plašnih živali.

Aplikacija Wireless Mobile Adapter Utility je trenutno na voljo za mobilne naprave z operacijskim sistemom Android – pri pametnih telefonih zahteva različica vsaj 2.3, pri tabličnih računalnikih pa vsaj verzijo 3.0.

Na voljo bo od 24. maja po priporočeni ceni 59 €.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku