Računalništvo, telefonija
02.11.2015 10:16
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

James Bond noče Androida

James Bond 007: Blood Stone
James Bond 007: Blood Stone

Najnovejša filmska uspešnica britanskega tajnega agenta Jamesa Bonda, imenovana Spectre, se bo v mesecu novembru začela predvajati v kinematografih po vsem svetu. Dobra priložnost za vse proizvajalce luskuznih produktov, da umestijo svojo ponudbo v film in s tem poskrbijo za promocijo.

Takšne načrte so imeli tudi pri podjetjih Sony in Samsung. James Bond naj bi uporabljal pametne telefone enega izmed omenjenih podjetij vendar pa se je odgovornim producentom zdela uporaba Androida neprimerna. Glavni režiser filma, Sam Mendes, in glavni igralec, Daniel Craig, sta namreč izrazila zaskrbljenost nad uporabo pametnih telefonov omenjenih dveh proizvajalcev. James Bond uporablja samo najboljše produkte in pametni telefoni Sony in Samsung, po njunem mnenju, ne spadajo med najboljše telefone na trgu. Pri tem ni bilo omenjeno kateri pametni telefon naj bi bil uporabljen v zameno vendar pa je zgovorno dejstvo, da so se iz tega razloga zavrnile milijonske ponudbe.

Kot razkriva komunikacija preko e-pošte, ki je bila razkrita v okviru hekerskega napada na podjetje Sony, naj bi pri Samsungu za uporabo njihovega pametnega telefona v filmu, ponudili do 50 milijonov ameriških dolarjev. Samsung bi plačal še dodatnih 5 milijonov ameriških dolarjev, če bi James Bond telefon dejansko tudi uporabljal. Pri Sony so v namen promocije Xperia Z4 ponudili 18 milijonov ameriških dolarjev. A tudi ta ponudba ni bila primerna za producente, ki so v film med drugim vključili ročno uro Omega in avtomobil Aston Martin.

Ironično so se pri Sony odločili za promocijo najnovejšega pametnega telefona Xperia Z5 v kombinaciji s prihajajočim filmom. Oglas posreduje vtis, da James Bond uporablja najnovejši pametni telefon Sony Xperia Z5 vendar pa pri tem niso sodelovali ne glavni igralec ne glavni režiser filma.


Prijavi napako v članku