Računalništvo, telefonija
07.12.2010 17:30

Deli z drugimi:

Share

Izvoz v spletne primerjalnike cen je enostaven?

Če želimo izdelke iz ponudbe dodati na tovrstne portale se lahko obrnemo na katerega od ponudnikov, kot je podjetje Spletni Sistemi.
Če želimo izdelke iz ponudbe dodati na tovrstne portale se lahko obrnemo na katerega od ponudnikov, kot je podjetje Spletni Sistemi.

Dandanes želimo ljudje priti do iskanih informacij v kar najkrajšem času. Ko se odločamo za nakup nečesa novega radi preverimo cene pri več ponudnikih, za mnenje pa povprašamo prijatelje, ki si zadevo že lastijo. Zaradi tega je nenaden razvoj portalov za primerjavo cen in izmenjavo mnenj o izdelkih v zadnjem času popolnoma jasen.

Tovrstni portali, kot sta naprimer Ceneje.si in LovecNaCene.com omogočata uporabnikom, da za izbrani izdelek hitro najdejo več ponudnikov in vse pripadajoče informacije. Tako si lahko hitro pogledajo ceno pri izbranem trgovcu, mnenje uporabnikov o izdelkih kot tudi oceno trgovca, kontaktne podatke ter povezavo na trgovino.

In kaj je pri tem zanimivega za ponudnike storitev in trgovce? Predvsem kvalitetno in ugodno oglaševanje izdelkov in storitev. Ponavadi portali zaračunavajo samo klike na povezavo do izdelka, kar pomeni, da plačate samo za potencialne stranke. Poleg tega vas lahko uporabniki tudi ocenijo in dobra ocena je pogosto odločilnega pomena pri izbiri med konkurenčno ponudbo, ponavadi celo bolj pomembna od cene.

Ker pa večina trgovcev ponuja veliko število izdelkov, bi bilo dodajanje le teh na portale za primerjavo dolgotrajen in mučen postopek. Zato se v tem primeru poslužujemo avtomatične sihronizacije podatkov med spletno trgovino in portalom. Tako izdelke vnesemo samo enkrat v sistem spletne trgovine nato pa se na izbran interval, recimo enkrat dnevno, sinhronizirajo z izbranim portalom.

Če želimo izdelke iz ponudbe dodati na tovrstne portale se lahko obrnemo na katerega od ponudnikov (npr. podjetje Spletni Sistemi), ki se ukvarja z izvozom podatkov in sinhronizacijo s portali, kot so Ceneje.si, LovecNaCene.com, Svetoglasov.si, Centersource.com, Mimovrste.com, Nakupovanje.net in Bolha.com. V decembru pri omenjenem ponudniku obljubljajo precej velike popuste.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več