Programska oprema
02.10.2006 15:35
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izšel je Agnitumov Outpost Firewall Pro 4.0

Agnitum, vodilni proizvajalec osebnih požarnih zidov in priznani strokovnjak za varnost osebnih računalnikov, je objavil izid najnovejše različice Outpost Firewall Pro, večkrat nagrajene programske opreme za internetno varnost.

Outpost Firewall Pro 4.0 zagotavlja učinkovito zaščito pred spywarom, keyloggerji, trojanci in ostalo zlonamerno kodo, uporabnike pa ščiti tudi pred krajo osebnih podatkov ter pred vdori v brezžična omrežja s strani nepooblaščenih uporabnikov.

»Outpost je bil že doslej vrhunska varnostna rešitev,« je povedal Mihail Penkovsky, podpredsednik prodaje in marketinga pri Agnitumu. »Z izidom verzije 4.0 pa zagotavljamo našim uporabnikom doslej še nedoseženo stopnjo zaščite osebnih podatkov. Kot vsak razumen izdelovalec varnostih rešitev, si tudi mi ne upamo trditi, da zagotavljamo stoprocentno zaščito, verjamemo pa, da smo se stotim procentom približali, kolikor se le da z današnjo tehnologijo – nedvomno pa precej bolj, kot je to uspelo Microsoftu z OneCare firewallom.«

Outpost Firewall pro 4.0 skrbi za visok nivo zaščite z vrsto novih in izboljšanih orodij, ki podpirajo tudi 64-bitne operacijske sisteme.

Ojačana anti-leak funkcionalnost preprečuje vse poznane metode zlorabe lukenj v operacijskem sistemu, ki sprožajo neavtorizirano pošiljanje podatkov z računalnika. Leak testi, ki merijo firewallovo učinkovitost pri preprečevanju puščanja osebnih podatkov skozi odhajajoče filtre, so z novo izdajo v celoti izpopolnjeni.

Zaščita pred spywareom je bila v primerjavi s prejšnjimi verzijami izrazito posodobljena in zdaj blokira vse poznane zlonamerne aplikacije. Dodatna zaščita pred nepoznanimi zlonamernimi aplikacijami je bila dodana z obveznim pregledovanjem vseh aplikacij, preden jim je dovoljena izvršitev. Outpost njihovo delovanje simulira v zaprtem in izoliranem okolju t.i. »peskovnika« in testira njihovo legitimnost, preden dovoli ali blokira njihovo dejansko izvršitev. Delovanje sistema s tem ni dodatno obremenjeno.

Izboljšani ImproveNet avtomatsko distribuira verificirane spiske pravil za dovoljene aplikacije Outpostovim uporabnikom. Verzija 4.0 dodaja nov spisek pravil, ki urejajo interakcijo lokalnih aplikacij na uporabnikovem računalniku, s tem pa omogočajo višji nivo nadziranja lokalnih procesov in preprečujejo zlorabo legitimnih aplikacij.

Nevsiljivost je bila povečana z novim »Entertainment Mode«, ki zadrži prikazovanje varnostnih sporočil in omogoča avtomatsko sprejemanje dostopnih odločitev v ozadju, medtem ko uporabniki na primer igrajo online igre ali gledajo filme, oziroma splošno ne želijo da se jih prekinja. Napredni uporabniki lahko uporabijo tudi makro definicije za prilagoditev sprotnih firewallovih pravil.

Samoobrambna tehnologija preprečuje Outpostu, da bi ga deaktivirali virusi, trojanci ali spyware, celo skozi simuliranje tipk, ki bi sicer izključile firewall. Outpost neprestano preverja svoje datoteke na trdem disku, kakor tudi vnose v register, status pomnilnika in delujoče storitve, ter blokira vsakršne spremembe s strani zlonamernih aplikacij.

»Agnitumov cilj je bil vseskozi zagotavljanje največje možne zaščite uporabnikom, brez žrtvovanja enostavnosti uporabe, ki jim sploh omogoča izrabiti prednosti te zaščite.« pravi Aleksej Belkin, glavni načrtovalec programov pri Agnitumu. »Tokratna nova verzija je najpopolnejša realizacija tega cilja danes in na njej bomo gradili prihodnje razlčičice.«


Prijavi napako v članku