Računalništvo, telefonija
27.08.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Izobraževanje z interaktivnim zaslonom je bolj privlačno in učinkovito

.. Zaslon za interaktivno učenje izobraževanju, ki hitro lahko postane dolgočasno, doda pestrost in privlačnost. Povezljivost in druge tehnološke rešitve bodo poskrbele, da si dela brez njega ne boste mogli več predstavljati ..
Izobraževanje z interaktivnim zaslonom je bolj privlačno in učinkovito
Izobraževanje z interaktivnim zaslonom je bolj privlačno in učinkovito

Zasloni za interaktivno učenje postavijo izkušnjo učenja na popolnoma novo raven. Interaktivni ploski zasloni za izobraževalne namene so zasnovani tako, da izkoriščajo dinamične možnosti in učiteljem pomagajo pri ustvarjanju privlačnega učnega okolja.


A ne gre le za zaslon kot tak. Serija zaslonov BenQ RP (mednje sodijo BenQ RP6501K, BenQ RP7501K, BenQ RP8601K) je opremljena celo s senzorjem kakovosti zraka v prostoru, rešitvijo EyeCare, ki skrbi, da oči ne bodo trpele ter s povezljivostjo v oblaku, ki izboljša tudi sodelovanje slušateljev na drugih lokacijah in platformah. Z BenQ zasloni za interaktivno učenje lahko povežete celotno predavalnico oziroma razred in tako nudite zabavno učno izkušnjo.

Učenje je lažje in bolj zabavno

S povezovanjem v oblaku sta učenje in izmenjava idej lažja kot kadarkoli prej. Opombe in mnenja, ki se beležijo na isti tabli, ne glede na to, kje so vsi sodelujoči, prinašajo edinstveno izkušnjo in več sodelovanja. Učitelji do učnih gradiv v oblaku dostopajo kjerkoli. EZWrite 5.0 jim namreč omogoča, da neposredno prenesejo in naložijo datoteke v storitve v oblaku, kot sta na primer Google Drive ali Dropbox. To jim močno olajša delo, saj lahko gradiva prenašajo in spreminjajo kjerkoli in kadarkoli. Učiteljem je omogočeno tudi zajemanje posnetkov zaslona z aplikacij, spletnih mest ali videoposnetkov iz kateregakoli vira, lahko pa tudi uvozijo vsebino v oblak za nadaljnjo obdelavo ali komentiranje.

Zaslon omogoča hkratno pisanje ali risanje dvema uporabnikoma, tudi z dvema različnima barvama. Zato v učilnico prinaša živahnost. Omogoča vrsto možnosti, ki jih lahko med drugim izbiramo v plavajočem gumbu (Floating Tool) za pisanje, brisanje, možnosti shranjevanja …

Zaslon prepozna rokopis in pretvori napisano besedilo, številke in podobno v čitljivo digitalno obliko.

Senzor kakovosti zraka, EyeCare, antibakterijska prevleka …

Na začetku omenjen senzor kakovosti zraka spremlja koncentracijo CO2 v prostoru in učitelja opomni, ko je vrednost presežena. Zdravo okolje namreč tudi učencem omogoča, da njihova koncentracija ostane na visoki ravni.

Rešitev EyeCare utrujenost oči preprečuje z nizko vsebnostjo modre svetlobe na zaslonu. Zaslon pa ima tudi senzor gibanja, ki zazna premikanje uporabnika ob zaslonu in temu prilagodi svetlost.

Zaslon je opremljen z večplastno prevleko, ki skrbi, da se na njem ne bi zadrževale bakterije in tako preprečuje širjenje bolezni med učenci.

Pridružite se krogu brezžičnih predstavitev s tehnologijo, ki omogoča gladko pretakanje vizualnih in avdio datotek. Uporabniki si vsebine lahko ogledajo na osebnih računalnikih, tablicah ali mobilnih telefonih, kar prispeva k bogatenju učnega procesa. BenQ interaktivni zasloni BenQ RP omogočajo celo glasovno upravljanje, imajo pa tudi daljinski upravljalnik.

Brezhibno delujejo s široko paleto računalniških in mobilnih naprav z operacijskimi sistemi Windows, Mac, Linux ali Chrome.

So pa omenjeni zasloni kot nalašč tudi za sejne sobe, sestanke s sodelavci ali poslovnimi partnerji.

Več o zaslonih BENQ najdete na spletni strani www.teksel.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več