Računalništvo, telefonija
Telefonija
19.03.2024 06:45

Deli z drugimi:

Share

Izobraževalna revolucija v žepu: Top 5 aplikacij za otroke

V sodobnem digitalnem svetu je povsem razumljivo, da starše skrbi, koliko časa njihovi otroci preživijo zatopljeni v zaslone svojih ali njihovih pametnih telefonov.

A ta skrb se lahko preoblikuje v priložnost za spodbujanje razvoja, kreativnosti in učnih sposobnosti otrok. V dobi tehnologije, ko so zaslonski časi postali neizogiben del vsakdana naših otrok, se mnogi starši sprašujejo o vplivu te tehnologije na razvoj in dobrobit njihovih otrok. Nedavna študija objavljena v znanstveni publikaciji “Child Development” pa prinaša spodbudne ugotovitve, ki kažejo, da tehnologija, ko je uporabljena premišljeno, ni le neizogibna, ampak lahko celo služi kot dragoceno orodje za spodbujanje učenja in kreativnosti.

Za vas smo prebrskali Huawei AppGallery in GBox in izpostavili 5 najboljših brezplačnih aplikacij, s katerimi bo čas, ki ga vaš otrok preživi na pametnem telefonu Huawei, čim bolj pametno naložen.

  1. Kids Coding Skills

Aplikacija ” Kids Coding Skills” je izjemno orodje za učenje osnov programiranja skozi zabavne in interaktivne igre. Namenjena je predvsem mlajšim otrokom in uvaja koncepte, kot so zaporedja, zanke in pogoji na način, ki ga lahko razumejo tudi najmlajši. S tem ko otroci ustvarjajo preproste programe, razvijajo logično mišljenje in reševanje problemov. Razveselili pa se boste tudi dejstva, da je aplikacijo mogoče uporabljati tudi brez povezave z internetom.

  1. Magic Pencil

“Magic Pencil” je aplikacija za ustvarjanje, ki otrokom pomaga razvijati njihove risarske sposobnosti in fino grafo-motoriko skozi zabavno pustolovščino. Aplikacija je zasnovana tako, da spodbuja otrokovo kreativnost, hkrati pa uči osnovne koncepte geometrije in oblikovanja.

  1. Learning Kids

“Learning Kids” je aplikacija, ki bo vašemu otroku pomagala usvojiti nekaj besedišča angleškega jezika. Tako se bo otrok naučil poimenovanja števil do 20, abecede, dni v tednu, mesecev, barv, oblik, sadja in zelenjave. Poleg slikovnega prikaza in zapisa, je na voljo tudi pravilna izgovarjava besed!

  1. Flip a Clip

“Flip a Clip” omogoča otrokom, da ustvarjajo lastne animirane zgodbe. Se spomnite, kako smo kot otroci v beležke risali preproste matematične možičke, ki so se ob naglem listanju premikali? Aplikacija je odlična za spodbujanje narativnih sposobnosti, saj otroci ustvarijo junake in prizore, ki s pomočjo animacije oživijo. Otroci se med ustvarjanjem svoje animacije učijo osnov pripovedovanja in digitalnega ustvarjanja.

  1. GoNoodle

Aplikacija “GoNoodle” je edina v našem naboru, ki jo boste morali naložiti preko aplikacije GBox, a verjemite, da se izplača! Spodbuja gibanje in aktivnost s pomočjo zabavnih plesnih rutin in iger. Namenjena je razgibavanju otrok in je odličen način za vključevanje telesne aktivnosti v digitalno igro.

Vse omenjene aplikacije so dostopne v Huawei AppGallery ali prek GBox.

V luči raziskav in s pomočjo tehnoloških inovacij je postaja jasno, da je zaslonski čas lahko veliko več kot le pasivno preživljanje časa. S pravilno izbiro aplikacij in aktivnim sodelovanjem staršev lahko ta čas transformiramo v obdobje bogatega učenja in razvoja. Starši imajo ključno vlogo pri vodenju svojih otrok skozi digitalni svet in izbiranju aplikacij, ki so ne le zabavne, ampak tudi izobraževalne in lahko spodbujajo celo fizično aktivnost. Z razbijanjem mita o »slabem zaslonskem času« in z uporabo didaktičnih aplikacij lahko omogočimo otrokom, da razvijajo svoje sposobnosti, raziskujejo svojo kreativnost in rastejo v uravnotežene ter tehnološko vešče posameznike, pripravljene na prihodnost.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei AppGallery

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več