Računalništvo, telefonija
05.03.2021 11:52
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izkoristite polno hitrost vaše internetne povezave

Vse več gospodinjstev in podjetij se sooča z internetnimi težavami zaradi neustrezne mrežne opreme. Imate občutek, da hitrost vašega interneta ni na nivoju, ki bi si ga želeli? Le kakovostna mrežna oprema z najnovejšimi standardi lahko odklene celoten potencial vaše internetne povezave.
S kakovostnim usmerjevalnikom do polne hitrosti interneta.
S kakovostnim usmerjevalnikom do polne hitrosti interneta.

Življenje se je v zadnjem letu preselilo iz pisarn v naše domove, kar je dodatno obremenilo našo internetno povezavo. Povprečno gospodinjstvo ima sedaj vsaj enega člana, ki delo opravlja od doma. K temu prištejemo še šolarje, ki so se prav tako primorani šolati od doma in dobimo polno zasedeno pasovno širino našega interneta. Mnogi mislijo, da je nadgradnja internetnega paketa rešitev za počasno delovanje interneta, ki pa se v velikih primerih izkaže za napačno odločitev.

Kakovosten usmerjevalnik = 100 % izkoristek internetne povezave

Na voljo je širok nabor mrežne opreme, ki pa ni nujno primerna za vaše potrebe. Ojačevalci brezžičnih signalov so dobra izbira za večje objekte, ki imajo več temnih lukenj, v katerih se izgubi brezžični signal. Omeniti je treba, da za boljšo povezljivost žrtvujete del širokopasovne širine, kar pomeni nižje hitrosti, ki pa niti ni opazno na hitrejših internetnih povezavah.

Najbolj priljubljena izbira so zagotovo brezžični usmerjevalniki oziroma routerji, ki poleg kabelske povezave nudijo tudi brezžično povezavo. Od ojačevalcev se razlikujejo v tem, da za pokritost celotnega doma ne žrtvujejo del hitrosti internetne povezave. Eden izmed boljših usmerjevalnikov je Linksys AC1200, ki podpira Dual-Band frekvence (2,4 in 5 Ghz) brezžičnega standarda WiFi 5 vse do hitrosti 1,2 Gbps. Za kabelsko povezavo je na voljo 4 LAN in en WLAN vhod. Dve zunanji anteni pa poskrbita za celovito pokritost vašega doma.

Z zmogljivim Linksys usmerjevalnikom lahko uživate v hitrem pretakanju HD vsebin na najbolj priljubljenih platformah Netflix, Amazon, Youtube in drugih. Gigabitna 5 Ghz povezava poskrbi za brezskrbno spletno brskanje, igranje spletnih iger brez nadležnih zamikov v signalu in nemoteno delo ali šolanje od doma. Tiskalnike, televizijske sprejemnike ali igralne konzole lahko enostavno dodate v omrežje WiFi s pritiskom na tipko WPS na zadnji strani usmerjevalnika.

Za vaše prijatelje lahko ustvarite ločeno, z geslom zaščiteno WiFi omrežje, na katerega se lahko poveže kar 10 gostov. Starševski nadzor poskrbi za varno spletno brskanje vaših otrok. Omejite dostop do neprimernih vsebin, nadzor uporabe in blokiranje dostopa do interneta do določenih naprav. Za varnost pred kibernetskimi vdori poskrbita enkripcija WPA2 in požarni zid SPI.

Prehod na gigabitno omrežje še nikoli ni bil enostavnejši

Tudi podjetja, kjer je število pametnih naprav toliko večje, se srečujejo s podobnimi težavami. Učinkovita rešitev za preobremenjena poslovna omrežja je mrežno stikalo TP-LINK TL-SG1016D, ki ima kar 16 Ethernet vhodov, ki vse povezane naprave opremijo z gigabitnim omrežjem. Mrežno stikalo TP-LINK je tudi energetsko učinkovito, saj boste z njim prihranili do 40% energije. To mu uspe s tehnologijo, ki samodejno zazna vrata v mirovanju in jim zmanjša porabo energije. Hkrati izmeri dolžino priključenega Ethernet kabla in mu primerno prilagodi energijo. Podpira standard IEEE 802.3x v Full Duplex načinu, ki omogoča sočasno sprejemanje in oddajanje podatkov med napravami.

Mrežno stikalo poskrbi za enostaven prehod na gigabitno omrežje.

Namestitev je preprosta, mrežno stikalo enostavno vklopite in povežete z napravami. Vsi vhodi podpirajo gigabitno omrežje in so združljivi z vsemi vrstami kablov po zaslugi tehnologije Auto-MDI/MDIX.

Ne omejujte vaše internetne povezave. Nakup kakovostne mrežne opreme se vam bo obrestovalo na dolgi rok, ko boste sčasoma nadgradili svoje internetne pakete in vam ne bo potrebno menjati celotne mrežne opreme. Povežite se z usmerjevalniki, mrežnimi stikali ali ojačevalci na spletni strani enaA.com.

Vas zanima več iz te teme?
D-link routerji Linksys routerji routerji

Prijavi napako v članku