Računalništvo, telefonija
24.11.2017 11:55
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemna zunanja grafična kartica za prenosnike

Izjemna zunanja grafična kartica za prenosnike
Izjemna zunanja grafična kartica za prenosnike

Le redki prenosniki na trgu so opremljeni z zmogljivo grafično kartico, ki je kos poganjanju tudi grafično naprednejših iger. Zaradi tega so inženirji podjetja KFA2 pripravili zunanjo grafično kartico, ki bo skorajda vsak novejši prenosni računalnik spremenila v pravo igralno postajo. Novost ima namreč za preračunavanje podatkov na voljo zmogljivo grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1060, ki je kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Ker je zunanja grafična kartica SNPR External Graphics Enclosure kompaktna, ne preseneča, da so se morali inženirji zateči k pripravi osnovne plošče in hladilnega sistema, ki sta celo manjša od osnovne plošče mini-ITS (165 x 156,5 milimetrov proti 170 x 170 milimetrov). Hladilni sistem je grajen na osnovi aluminijastega hladilnega telesa, treh bakrenih cevi in kar dveh zmogljivih ventilatorjev. Grafično jedro zato lahko podatke preračunava do frekvence 1.746 MHz v načinu Boost, kar pomeni, da je za 38 megahercev hitrejša od standardne kartice GTX 1060.

Zunanja grafična kartica razpolaga s kar šestimi gigabajti lastnega grafičnega pomnilnika GDDR5 zmogljivosti osem gigabitov na sekundo, na voljo pa je tudi 192-bitni pomnilniški krmilnik. Novost lahko s prenosnim računalnikom povežemo prek vmesnika USB-C (Thunderbolt 3) ter ponuja video izhode HDMIPort (1.4), HDMI (2.0b) in Dual-Link DVI-D. Celoto napaja zunanji napajalnik moči 230 vatov.

Grafična kartica SNPR External Graphics Enclosure podjetja KFA2 je že naprodaj, vendar ni ravno poceni. Zanjo je namreč treba odšteti okoli 500 evrov.


Prijavi napako v članku