Telefonija
Triki in nasveti
07.06.2023 16:00

Deli z drugimi:

Share

Izgubili ste telefon. Kaj pa zdaj?

Kako vam lahko ena sama storitev prihrani marsikatero težavo?

Na žalost se je večina izmed nas že znašla v tej situaciji: v enem trenutku pišete sporočila ali brskate po spletu, v naslednjem pa ne morete najti svojega telefona.

V raziskavi družbe BDG Studios/OnePoll smo 1000 pripadnikov generacije Z v Združenih državah Amerike[1] povprašali o njihovih navadah glede pametnih telefonov. Izkazalo se je, da jih 14 % vsak dan pogreša svoj telefon in ga puščajo vsepovsod, od “v stranišču in okoli njega” kot tudi “pod psom”.

Še kakšni drugi čudni kraji? Več kot 100 anketirancev je telefone pustilo v hladilniku ali zamrzovalniku, približno osem anketirancev pa jih je pustilo na vrhu, okoli ali pod avtomobilom.

“Nekoč sem vrtnaril in slučajno pustil telefon na vrtu poleg paradižnikov … Trajalo je več dni in več iskanj, preden sem ga našel in se začel smejati samemu sebi.”

– Udeleženec v raziskavi

Dobro je zaščititi podatke in hraniti varnostne kopije v oblaku pred morebitnimi vrtnarskimi nesrečami. Vendar to še ne pomeni, da je vse izgubljeno, tudi če je vaš telefon “zakopan v pesek na plaži v Mehiki” (resno, tudi to je rekel eden od udeležencev).

Aktivirajte funkcijo Iskanje mojega mobilnega telefona (Find My Mobile) Samsung Galaxy. Brezplačna storitev omogoča, da telefon zvoni z največjo glasnostjo, da ga lažje najdete, poleg tega pa lahko na daljavo zaklenete zaslon telefona, tako da je vaša zasebnost zaščitena, ne glede na to, kje je telefon.

Čeprav telefon morda še vedno izgubite, se lahko vsaj sprostite, ker je varen.


[1] Samsung je v sodelovanju z družbo Bustle Digital Group (BDG) med novembrom in decembrom 2022 izvedel spletno raziskavo na vzorcu 1.000 prebivalcev ZDA, starih od 18 do 25 let.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več