Igre
11.03.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

Iz Apex Legends izgnanih že preko 355 tisoč goljufov

So konkurenčnim streljačinam šteti dnevi?
So konkurenčnim streljačinam šteti dnevi?

Ob tako vrtoglavih številkah, kot jih že vse od izida nepričakovane “battle royale” uspešnice razkriva razvojna ekipa Respawn Entertainment, se vse pogosteje sprašujemo, kje so meje. Zdaj pa so v javnost vendarle začeli pritekati tudi statistični podatki, na katere so avtorji lahko le delno ponosni.

Apex Legends je kot kaže pravo leglo goljufov, saj so njegovi razvijalci zgolj v PC različici s pomočjo storitve Easy-Anti-Cheat odstranili že več kot 355.000 nepoštenjakov. Jay Frechette, upravljalec družbenih omrežij za Respawn, je povedal, da je poštena igra ključna za zadovoljstvo igralcev, zato s celotno ekipo goljufanje jemljejo zelo resno. Da bi malopridnežem karseda hitro stopili na prste pa sodelujejo tako z EA-jevimi kot zunanjimi strokovnjaki.

Igra je sicer zgolj v prvem mesecu zabeležila več kot 50 milijonov igralcev, zato številka odkritih goljufov ni tako strašljiva, kot se zdi na prvi pogled. Vseeno pa ostaja vprašanje, koliko je še takšnih, ki jih storitev Easy-Anti-Cheat ni zaznala. Prav v ta namen ustvarjalci napovedujejo možnost prijave sumljivih igralcev, ki jo bo v PC različico v kratkem vpeljala ena od posodobitev.


Prijavi napako v članku