Programska oprema
06.07.2005 09:22
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iStor Online Backup Service

Vedno večji delež našega dela in najdragocenejših spominov je shranjen v digitalni obliki in potrebna je samo nanosekunda, da izgubimo informacije o poslovnih partnerjih, dokumentacijo projekta, našo najbolj uspelo fotografijo, diplomsko nalogo … Računalniški uporabniki se na žalost delimo na tiste, ki smo podatke že izgubili, in na one, ki jih še bodo. Nadaljnji scenarij pa je odvisen od nas samih, z varnostno kopijo podatkov bomo kmalu spet v igri, v nasprotnem primeru ostane samo aspirin, kajti glavobol je neizogiben.

Tradicionalna izdelava varnostne kopije je zahteven, časovno potraten, predvsem pa drag postopek. Investicija v strojno in še bolj v programsko opremo predstavlja znesek, ki si ga manjša podjetja in domači uporabniki težko privoščijo. Programska oprema je mnogokrat tako zapletena, da nujno potrebujemo izobraževanje, količina podatkov zajetih v izdelavo varnostne kopije pa je tolikšna, da postopek traja več ur in močno obremenjuje lokalno omrežje.

iStor nam s hranjenjem podatkov na oddaljeni lokaciji ponuja storitev, ki je popolno nasprotje zgoraj opisanega in predstavlja revolucijo v načinu izdelave varnostnih kopij. S preprostim in intuitivnim grafičnim vmesnikom hitro določimo nabor datotek in urnik za izdelavo varnostne kopije. Z uporabo FastBIT tehnologije se količina podatkov, prenesenih na strežnik, drastično zmanjša, s tem pa posledično tudi skrajša čas postopka. Datoteke se do naslednje izdelave varnostne kopije redko spremenijo v celoti, običajno spremembe obsegajo 10-15 % celotne velikosti. In tu nastopi FastBIT algoritem, ki zajame le dejanske spremembe in jih pošlje na oddaljen strežnik. iStor Online Backup Service je storitev, za katero plačujemo mesečno najemnino, višina pa je odvisna od naših potreb. Z uporabo storitve prihranimo začetno investicijo v strojno in programsko opremo ter zmanjšamo stroške vzdrževanja. Storitev je na voljo 24/7. Ob prenosu podatkov preko interneta se vedno najprej pojavi vprašanje varnosti. Podatki so pred prenosom na oddaljeni strežnik kriptirani z uporabo DES, Triple DES ali Secure Blowfish algoritma. Geslo, s katerim se kriptirajo podatki, je poznano samo uporabniku storitve, strežnik na oddaljeni lokaciji pa je fizično varovan.


Shranimo podatke na varno!

Prijavi napako v članku