Računalništvo, telefonija
12.06.2017 09:35

Deli z drugimi:

Share

Povsem enak operacijski sistem Windows na vseh napravah?

Cshell naj bi poskrbel za to, da bo poenotil izgled trenutno najbolj priljubljenega sistema na svetu na različnih napravah.
Cshell naj bi poskrbel za to, da bo poenotil izgled trenutno najbolj priljubljenega sistema na svetu na različnih napravah.

Delovni dan preživimo na različnih mobilnih napravah, in sicer namiznih računalnikih, prenosnih računalnikih, pametnih mobilnih telefonih, tabličnih računalnikih in še vrsto drugih naprav. Glavna težava pa je v tem, da je uporabniška izkušnja na različnih napravah različna, v določenih primerih pa celo povsem drugačna. Ravno zaradi tega je podjetje Microsoft napovedalo razvoj sistema CShell, ki naj bi že v bližnji prihodnosti poskrbel za to, da bo poenotil izgled trenutno najbolj priljubljenega operacijskega sistema na svetu na različnih napravah.

Pri podjetju Microsoft novi CShell že preizkušajo na pametnem mobilnem telefonu Windows Phone, pri čemer je ta dobil povsem novo možnost povečevanja in pomanjševanja ploščic s programi, opravilno središče Action Center, ki ga poznamo iz operacijskega sistema Windows 10 in možnost položnega pogleda na začetnem zaslonu. Tu seveda ne gre spregledati možnosti zaganjanja večjega števila aplikacij hkrati, ki pa se ne bodo samodejno preklopile v celozaslonski način delovanja (v kolikor uporabnik to ne bo sicer žel sam), kar je bila v preteklosti nedvomno največja hiba sicer sprva nadvse obetavnega Microsoftovega sistema Windows Continuum.

Microsoft bo delovanje sistema CShell javnosti predstavil takoj, ko bo ta dosegel poskusno fazo razvoja. Po ocenah strokovnjakov naj bi se to zgodilo še pred koncem letošnje jeseni.


Prijavi napako v članku