Ohišja in napajalniki
30.10.2009 14:13

Deli z drugimi:

Share

Iskrivi napajalniki Sony

Okvarjeni napajalniki prenosnih računalnikov Sony Vaio lahko povzročijo elektrini šok!
Okvarjeni napajalniki prenosnih računalnikov Sony Vaio lahko povzročijo elektrini šok!

Litij-ionske baterije

za prenosne računalnike so podjetju Sony v zadnjih letih povzročile veliko preglavic in stroškov, saj jih je moralo zaradi napak v proizvodnji poklicati na milijone. Sedaj pa se mora računalniški gigant »spopadati« še z napajalniki prenosnih računalnikov Vaio, ki so bili izdelani med leti 2005 in 2007.

Podjetje Sony je bilo namreč zaradi napake, povezane z izolacijskim materialom, primorano priklicati kar 69 tisoč napajalnikov. Napaka je vse prej kot nedolžna, saj lahko napajalnik računalničarjem zada električni šok. Varnost vašega napajalnika lahko preverite na spletnem naslovu https://esupport.sony.com/perl/compatibility.pl?comp_project_id=14.

Pri tem velja še omeniti, da je podjetje Sony samo v lanskem letu zaradi pregrevanja priklicalo več kot 440 tisoč prenosnih računalnikov Vaio. Težava je bila povezana z napako pri električni napeljavi. Tudi ta napaka ni bila nedolžna, saj se je zaradi pregretja prenosnikov lažje poškodovalo sedem ljudi.

Ni kaj, visoko ceno za neizmeren pohlep mednarodnih podjetij, ki hočejo proizvesti čim več po najnižji ceni, pogosto plačamo ravno nič hudega sluteči potrošniki.

Vas zanima več iz te teme?
Corsair napajalniki napajalniki za računalnik

Prijavi napako v članku