Računalništvo, telefonija
10.06.2020 16:00

Deli z drugimi:

Share

Iskratelov Teden !Novativnosti z dvema hekatonoma in zanimivimi gosti iz šolstva in gospodarstva

"Prirojena radovednost skupaj z entuziazmom in domišljijo je pogoj za razvoj inovativnosti. Ta pa je gonilo družbenega napredka in trajnostne družbe," poudarjajo v kranjskem podjetju Iskratel, kjer med 15. in 18. junijem, pripravljajo teden !Novativnosti.
Lani so na Dnevu !Novativnosti gostili prek 200 obiskovalcev iz vse Slovenije.
Lani so na Dnevu !Novativnosti gostili prek 200 obiskovalcev iz vse Slovenije.


“Slovenija se je glede na evropski inovacijski indeks v letu 2019 uvrstila med zmerne inovatorke in je glede na povprečno vrednost kazalnikov na 15. mestu med državami EU. Verjamemo, da se lahko uvrstimo v skupino držav vodilnih inovatork. Imamo velik potencial, ustvariti moramo spodbudno, prijazno in privlačno okolje. Pot do tega je tudi v sodelovanju in povezovanju šolstva in gospodarstva ter skupnem prizadevanju za spodbujanje podjetniške aktivnosti,” poudarja mag. Jelica L. Lajovic, direktorica sektorja za kadre in korporativno komuniciranje v Iskratelu, kjer je inovativnost ena izmed ključnih kompetenc vseh zaposlenih, vedoželjnost pa ena izmed treh vrednot podjetja, ki gradi Iskratelovo poVEZovalno organizacijsko kulturo.

Mednarodni izziv za študente in strokovnjake
“Iskratel ima kot mednarodno podjetje priložnost povezati mlade in strokovnjake, tako v Sloveniji kot v tujini. Zato smo se odločili, da v sodelovanju s hčerinskima podjetjema v Rusiji in Severni Makedoniji, Iskrauraltelom in ITS Iskratelom, pripravimo mednarodni izziv, !Nternational Challenge,” je pojasnil vodja za inoviranje v Iskratelu, Gregor Smolej.

K sodelovanju vabijo študente, strokovnjake in start-upe, ki jih zanima svet prihodnosti. Svet, ki ga poganjata internet stvari in umetna inteligenca. Svet, ki bo s tehnologijami prihodnosti prispeval k digitalni preobrazbi industrij in k varnejši, naprednejši ter bolj trajnostni družbi.

Izzivi tudi za slovenske učence in dijake
V sodelovanju s partnerjema, projektom Inženirke in inženirji bomo!, ki navdušuje mlade za inženirske poklice, ter Šolo za ravnatelje, ki si s profesionalnostjo in vsestranskim sodelovanjem prizadeva razvijati vodenje v vzgoji in izobraževanju, želijo okrepiti vez med šolstvom in gospodarstvom ter spodbuditi vedoželjnost, kreativnost in posledično inovativnost. Za dijake slovenskih srednjih šol so tako pripravili !N izziv za mlade (!N Challenge Junior). Sodelujoči bodo s svojimi idejami iskali možnosti, kako s preprostimi osebnimi medicinskimi pripomočki poskrbeti za izboljšanje in podaljšanje aktivnosti ter dobrega počutja ljudi, hkrati pa izboljšati kakovost življenja starejšim, invalidnim ali bolnim osebam.

Učence slovenskih osnovnih šol pa so povabili v nagradni natečaj Medgeneracijski !N izziv, v katerem mladi skupaj z svojimi starimi starši odgovarjajo, kako razumejo pomen besede vedoželjnost in kaj je bila največja inovacija, ki se je stari starši spominjajo iz svojega otroštva.

Po dnevu inovativnosti v letu 2019, letos inovativnosti posvečen teden z vrhuncem ob Dnevu !N
V sklopu tedna inovativnosti, bodo med 15. in 17. junijem v podjetju pripravili hekatona, kjer bodo udeleženci razvijali svoje ideje v izzivu za mlade in mednarodnem izzivu. Osrednji dogodek tedna pa bo Dan !Novativnosti, v četrtek, 18. junija. Dopoldan pripravljajo jutranji izobraževalni dogodek za zaposlene v skupini Iskratel, kjer bo direktor poslovnega področja Omrežje, Damir Opsenica, predstavil priložnosti in izzive, ki jih prinaša omrežja pete generacije (5G). Za ravnatelje in učitelje srednjih šol pripravljajo virtualno okroglo mizo z zanimivimi gosti. O inovativnosti kot vezi med šolstvom in gospodarstvom bodo govorili: ravnateljica Strokovne gimnazije ŠC Kranj, mag. Lidija Goljat Prelogar, mag. Andreja Troppan iz Osnovne šole Prežihovega Voranca v Ljubljani, svetovalka za telekomunikacije in vodja raziskovalnih projektov v Iskratelu ter nominiranka za inženirko leta 2019, mag. Ana Robnik in direktor Zavoda 404, Rok Capuder. Z njimi se bo pogovarjala mag. Jelica L. Lajovic, direktorica sektorja za kadre in korporativno komuniciranje.

V popoldanskem delu dogodka pa bosta o pomenu inovativnosti in povezovanja v sodobnem voditeljstvu govorila Medeja Lončar, predsednica Združenja Manager ter direktorica Siemensa Slovenija in predsednica uprave Siemensa Hrvaška, in mag. Željko Puljić, glavni direktor Iskratela. !N pogovor bo vodila Edita Krajnović, direktorica Mediade. Na slavnostnem dogodku bodo razglasili tudi zmagovalni ideji in predstavili ekipi izziva za mlade in mednarodnega izziva.

Na Devu !N 2019 so gostili prek 200 obiskovalcev iz vse Slovenije
V Iskratelu so prvi tovrstni dogodek v Sloveniji, Iskratelov dan inovativnosti (Dan !N), prvič organizirali v letu 2019, ko so gostili prek 200 obiskovalcev iz vse Slovenije. Zaradi izjemnega odziva v letu 2020 inovativnosti letos posvečajo teden in na ta način kot družbeno-odgovorno podjetje ter ambasadorji inovativnosti, spodbujajo razvoj te kompetence v slovenski družbi in širše.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ISKRATEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ISKRATEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ISKRATEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku