Triki in nasveti
24.10.2011 10:58
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iris za Android kot Siri za iPhone 4S

Aplikacija Iris je bila razvita v osmih urah!
Aplikacija Iris je bila razvita v osmih urah!

Uporabljate pametni mobilni telefon Android? Ste nevoščljivi uporabnikom mobilnikov iPhone 4S, ki imajo na voljo napreden sistem Siri? Če je temu tako, imamo rešitev za vas. Na spletnem portalu Android Market je namreč na voljo brezplačna aplikacija Iris (nasprotno od Siri). Ta počne skoraj povsem enake stvari kot Siri za iPhone 4S. Tu zadošča, da postavimo vprašanje in Iris nam bo nanj bolj ali manj pravilno odgovoril.

Android sicer že dalj časa daje zelo velik pomen glasovnim ukazom. Kljub temu ti vse doslej niso bili urejeni na način, kot je to značilno za Siri. Najbolj zanimivo je to, da so programerji skupine Dexetra za razvoj zgodnje poskusne različice aplikacije Iris potrebovali zgolj osem ur. Kljub temu se je novost v praksi izkazala za izjemno hitro, učinkovito in zanesljivo. Z aplikacijo Iris lahko namreč vzpostavimo pogovor ali ji postavljamo vprašanja iz področja znanosti, kulture, zgodovine in podobno.

Čeprav se aplikacija Iris še ne more povsem kosati z Applovo Siri, ima ta odličen potencial za nadaljnji razvoj. Programerji skupine Dexetra pričakujejo, da bo aplikacija Iris dokončno nared še letos. Novost lahko preizkusite tudi sami. Ta je na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/TziGA. Zanimiv videoposnetek delovanja aplikacije Iris si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/lDq7t.


Prijavi napako v članku