Igre
01.07.2008 09:59

Deli z drugimi:

Share

iRacing – nov trend virtualnega dirkanja

Igra iRacing.com je, končno, zunaj. Zaenkrat sicer samo za tiste, ki so dobili povabilo od beta preizkuševalcev, ostali virtualni dirkači pa bodo morali še malo potrpeti. V kompletu sta za zdaj dva avtomobila in 7 dirkališč – vse proge in dirkalniki so licencirani.

Licenca za igro velja za mesec dni, nato pa se obnovi s plačilom dodatnih $20 za nadaljni mesec, lahko pa tudi za eno leto, kar znese približno 150 ameriških dolarjev. Že res, da je vse skupaj “nekoliko” dražje kot smo vajeni, vendar igra ni kar tako, saj se vozi skorajda kot legenda GPL (glavni inženir je bivši uslužbenec Papyrusa), tako da za ljubitelje zadnjih Colinov in podobnih “arkadnih simulacij” iRacing ni spljoh.

Grafika in zvok sta na nivoju, je pa tudi tu poudarek na realizmu, tako da pozabite na izumetničenost GRID-a, PGR4 in podobnih. Proge so natančno prenesene v virtualno obliko, tako da bodo vozniki občutili vsako neravnino in ob progi zrli objekte, ki bodo natanko tam, kjer so na resnični progi. Občutek ob vožnji s FFB volanom je izreden, računajte pa, da bo za uspeh potrebno veliko vaje in naravnega talenta.

Način spletnega tekmovanja bazira na kategorijah oz. razredih, ki beležijo vsako napako (obrat, zdrs s steze, trčenje,…), kar lahko privede do izpada iz kategorije, v kateri sodeluješ. In obratno, seveda; varna vožnja in dobre uvrstitve omogočijo sodelovanje v višjih razredih z boljšimi dirkači.

Vir


Prijavi napako v članku