Programska oprema
18.04.2006 19:14

Deli z drugimi:

Share

Ipromovih sedem let

Iprom te dni praznuje sedmo obletnico delovanja, v tem času se je od razvijalca programske opreme in organizatorja prvih slovenskih spletnih oglaševalskih akcij preoblikoval v strateškega svetovalca pri izboljševanju poslovnih rezultatov s pomočjo digitalnega oglaševanja. Ipromova zgodovina je tesno povezana z razvojem slovenske spletne oglaševalske panoge. Vanjo je vnesel prve mednarodne industrijske standarde, razvil vrsto programskih rešitev s strokovnim delom pa to obliko tržnega komuniciranja uspešno uvedel v številna podjetja in organizacije. Ipromove programske rešitve danes sodijo v sam vrh svetovne ponudbe, uporabljajo pa jih vodilni spletni mediji, oglaševalci in agencije.

“V času svojega delovanja smo izvedli prek 1.500 oglaševalskih akcij, pri čemer prihodki podjetja konstantno rastejo, v povprečju za 100 odstotkov na letni ravni,” je povedal Simon Cetin, direktor podjetja Iprom. “Naše rešitve temeljijo na konkretnih in dokazljivih rezultatih v vseh pogledih marketinških akcij na spletu. Na področju digitalnega oglaševanja največjo vrednost predstavljajo izkušnje in znanje, prav te pa so ena največjih vrednot podjetja Iprom. V prihodnosti bomo kot nišni specialisti še večji poudarek dajali storitvam, povezanim s strateškim svetovanjem, in razvoju programskih rešitev za izvedbo ter nadzor spletnih oglaševalskih akcij. .”

Ledino slovenskega spletnega oglaševanja je Iprom zaoral s prvim slovenskim servisom za brezplačno izmenjavo spletnih oglasov. Vzpostavil je sistem za trgovanje z neprodanimi zmogljivostmi spletnih medijev, Central Iprom, s katerim je pred sedmimi leti v slovenski spletni oglaševalski prostor vnesel prve mednarodne industrijske standarde. Kmalu po ustanovitvi je Iprom izvedel tudi prvo slovensko spletno oglaševalsko akcijo na standardizirani osnovi.

Iprom je skozi zgodovino nastopal kot razvijalec programskih rešitev za podporo pri distribuciji spletnih oglasov, ciljanju ter nadzoru spletnih oglaševalskih akcij in v tem času razvil šest generacij oglasnega strežnika Iprom Ad Server. Svojo pionirsko vlogo je pokazal tudi pri oglaševanju z naprednimi “out of banner” spletnimi oglasi (Media Iprom) in sistemom za nadzor ter evaluacijo oglaševalskih akcij na spletu (Iprom NEOS).

Z aktivnim sodelovanjem z raziskovalnimi hišami in neodvisnimi organizacijami je Iprom prispeval k oblikovanju in izvedbi prvih spletnih medijskih raziskav v Sloveniji. S svojim znanjem in izkušnjami pa je prispeval pomemben delež pri razvoju prvih strokovnih standardov na nacionalni ravni, ki jih je oblikoval Center za poklicno usposabljanje (CPI) za razvoj nacionalne poklicne kvalifikacije v spletni trženjski panogi. Iprom je danes eno izmed štirih evropskih podjetij, ki v družbi vodilnih svetovnih internetnih medijskih in tehnoloških podjetij pod okriljem organizacije IAB sooblikuje standarde za spletno merjenje in poročanje o spletnih oglaševalskih akcijah.

Ipromove zbirke podatkov danes obsegajo več kot 25 milijard različnih diskretnih interakcij s potrošniki na spletu, ti podatki pa predstavljajo nepogrešljivo osnovo za načrtovanje in izvedbo vseh vrst spletnih oglaševalskih akcij. V sedmih letih je Iprom ustvaril tudi neprecenljivo zbirko študij praktičnih primerov različnih oblik oglaševalskih akcij na spletu. S svojim znanjem in izkušnjami je danes eden najbolj usposobljenih ponudnikov celovitih spletnih medijskih, svetovalnih in tehnoloških rešitev na slovenskem trgu, sodeluje pa pri vseh večjih projektih na področju spletnega oglaševanja v Sloveniji.


Prijavi napako v članku