Računalništvo, telefonija
08.04.2019 14:39
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPROM že 20 let postavlja pravila na področju digitalnega oglaševanja

iPROM je 6. aprila obeležil 20-letnico svojega delovanja. V tem času je kot pionir digitalnega oglaševanja korenito preoblikoval digitalni medijski ekosistem in vzpostavil številne nove standarde na področju zakupa oglasnega prostora v digitalnih medijih. Njegove visokotehnološke oglaševalske rešitve (Ad-Tech) pomagajo oglaševalcem doseči pravo ciljno občinstvo na različnih digitalnih kanalih, založnikom pa omogočajo učinkovito monetizacijo prostora v digitalnih medijih.
iPROM že 20 let postavlja pravila na področju digitalnega oglaševanja
iPROM že 20 let postavlja pravila na področju digitalnega oglaševanja

»V dveh desetletjih smo izvedli številne drzne poteze, ki so vplivale na podobo digitalne medijske krajine danes. Gonilo tega razvoja pa so zagotovo ljudje, ki so verjeli v potencial digitala, ko je bil ta še v povojih. Brez entuziastične ekipe, ki danes obsega že več kot 40 strokovnjakov, iPROM ne bi bil to, kar je,« meni Dejan Struna, soustanovitelj in partner v iPROMu.


iPROM že dve desetletji premika meje v digitalnem medijskem ekosistemu

iPROM je kot svetovalno in razvojno podjetje začel delovati leta 1999 in je že od samega začetka zavezan razvoju stroke, neodvisnosti in transparentnosti. Deluje v skladu z najvišjimi svetovnimi standardi kakovosti na področju tehnologije za serviranje oglasov, ciljanja, video oglaševanja, obogatenih spletnih oglasov, mobilnih oglasov in interneta stvari. S stalno nadgradnjo obstoječih rešitev iPROM odraža svojo zavezanost zagotavljanju prebojnih in zanesljivih tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje.

Tako je leta 2001 razvil platformo za distribucijo, ciljanje in sledenje oglasnega gradiva na spletu iPROM AdServer, ki jo je leta 2004 nadgradil z modulom za ciljanje na osnovi vedenjskih vzorcev in modulom za kontekstualno ciljanje. Leta 2006 je avtomatizacijo in postopke trgovanja z oglasnim inventarjem nadgradil s tehnologijo za upravljanje oglaševanja v digitalnih medijih iPROM Cloud. Ta dosega najvišje standarde programatičnega zakupa tako v Sloveniji kot po svetu, saj se postavlja ob bok največjim svetovnim tržnicam digitalnega oglasnega prostora. Od leta 2016 je iPROM Cloud povezan v omrežje interneta stvari, leto kasneje so vanj povezali TV-platforme OTT, v letu 2018 pa še zunanje digitalne zaslone. V naslednjih letih se bo nabor kanalov še dopolnjeval, predvsem pa bodo nove, prebojne tehnologije spremenile način zakupa prostora v digitalnih medijih. S tem se bo korenito preoblikoval tudi medijski posel, so prepričani v iPROMu.

Soustvarjalci standardov digitalnega oglaševanja

iPROM ves čas svojega delovanja aktivno sodeluje z raziskovalnimi hišami in neodvisnimi strokovnimi organizacijami ter izvaja raziskave digitalne medijske krajine, saj so mu te v dodatno pomoč pri pripravi učinkovitih spletnih medijskih strategij.

iPROM je v slovenski spletni medijski prostor vnesel prve industrijske standarde in leta 2000 izvedel prvo standardizirano oglaševalsko akcijo na več spletnih medijih hkrati. Z njo je dosegel prek 180.000 slovenskih uporabnikov interneta, kar je bil za takratne razmere zavidanja vreden dosežek. Leta 2002 je sodeloval pri izvedbi prve ankete Raba interneta v Sloveniji, s katero je bil postavljen mejnik na področju izvajanja spletnih raziskav pri nas. Od leta 2004 sodeluje z mednarodno organizacijo Interactive Advertising Bureau (IAB) pri oblikovanju novih smernic ter industrijskih standardov za merjenje in poročanje o spletnih oglaševalskih akcijah.

Od leta 2008 gradi terminološki slovar izrazov s področja digitala, ki z rednimi posodobitvami ostaja prva in referenčna izdaja tovrstnega izrazoslovja v slovenskem prostoru in danes obsega že več kot 630 izrazov s področja digitalnega marketinga.

Načrti: širitev ekipe in krepitev regijske prisotnosti

iPROM je začel kot zagonsko podjetje, zdaj pa ima v svojih poslovnih enotah v Sloveniji in na Hrvaškem že več kot 40 zaposlenih. Z ekipo vrhunskih strokovnjakov s področij informacijske tehnologije in digitalnega oglaševanja iPROM izkorišča celoten nabor znanj in veščin, ki zagotavljajo vrhunske tehnološke rešitve in storitve za digitalno oglaševanje.

»Novosti, ki jih v podjetju uvajamo, gredo v smeri večje avtomatizacije poslovanja. Za naročnike poenostavljamo procese naročanja, izvedbe in poročanja o učinkih vlaganj, ki jih namenjajo za zakup oglasnega prostora v digitalnih medijih. Naložbe v digitalno oglaševanje poganjajo razvoj novih tehnologij in orodij za oglaševanje in iPROM bo na tem področju še naprej premikal meje. Še naprej bomo pospešeno vlagali v ljudi, razvoj in inovacije. Bolj intenzivno se osredotočamo na tuje trge in krepimo položaj vodilnega ponudnika v regiji,« dodaja Simon Cetin, soustanovitelj in partner v iPROMu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več