Računalništvo, telefonija
25.10.2009 11:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IPod upihnil svojo 8 svečko

IPod upihnil svojo 8 svečko
IPod upihnil svojo 8 svečko

Se še spomnite kje ste bili 23. oktobra 2001? Mi se ne, a spomnimo se, da je Apple takrat naznanil veliko novost, ki se je vsaj takrat zdela kot velika napaka: iPod. A danes po osmih letih obstoja si težko predstavljamo , da malček z imenom iPod ne bi bil del kulturne zmešnjave današnjega sveta.

Prvi iPod je zmogel 10 urno neprekinjeno predvajanje, imel FireWire vhod (ki ga mimogrede še vedno pogrešamo) in 5GB skladiščnega prostora, vse to za slabih 400 dolarjev. Aja še nekaj, bil je kompatibilen le z okoljem Mac. Ko smo prvič slišali zanj smo si mislili: “Kdo za vraga sploh ima za 1GB glasbe? Neumna poteza, Apple.” Hm. Še dobro, da nas Apple ne pokliče za poslovne nasvete, ker bi se takrat verjetno pošteno zmotili.

V nekaj letih je iPod tako postal veliko več kot samo MP3 predvajalnik in danes po osmih letih lahko rečemo, da je stvaritev z belimi slušalkami že prava legenda. Le spomnimo se takratnih preprostih časov, ko je bil pogled na nekoga z belimi »štopli« izjemna redkost in je med iPod uporabniki veljala neka mistična vez, ki je verjetno živa še danes.

Ja, to je bilo iPodovih osem let in prepričani smo, da bomo med prvimi, ki se bodo postavili v vrsto ko bo leta 2016 Apple ponovno napovedal svoj nov lobanji implantant.


Prijavi napako v članku