Telefoni
29.05.2018 17:01

Deli z drugimi:

Share

iPhone X z veliko napako! Kaj to pomeni za Apple?

iPhone X z veliko napako! Kaj to pomeni za Apple?
iPhone X z veliko napako! Kaj to pomeni za Apple?

Zadnji teden je za Apple bil precej napet, kajti kar nekaj uporabnikov najnovejših iPhonov X je poročalo o težavah z zadnjo kamero naprave. Težava bi naj bila v krhkosti leče, ki je v nekaj primerih počila. Applov predlog za vse tiste, ki se soočajo s predstavljeno težavo je, da enostavno zamenjajo telefon za ceno $549. Pa je to res prava rešitev? S tem, ko je Apple naletel na novo težavo se še bolj pod vprašaj postavlja imidž Appla kot varnega in zaupanja vrednega proizvajalca pametnih telefonov.

Apple zadeve še ni komentiral, vendar je sedaj največje vprašanje, ali je obseg težave z iPhoni X in njihovimi kamerami enak tistim na iPhonih 8 in 8 Plus. Kakorkoli že, novice na to temo bomo spremljali in vas sproti obveščali, kakšen bo odziv Appla.

Dejstvo, ki nas bolj skrbi je podatek, ki ga je navedel eden od uporabnikov, ki se je odločil za popravilo oz. bolj natančneje zamenjavo naprave. Apple se je (ne prvič) odločil, da je rešitev majhne težave s kamero zamenjava celotnega telefona. Stroški menjave lahko dosežejo tudi $549. Vsekakor bi pričakovali, da bo Apple našel neko drugo pot in pričakujemo lahko veliko nezadovoljstvo uporabnikov.

Kljub temu, da lahko stroške nekoliko omilimo, če smo že takoj na začetku sprejeli AppleCare podaljšano garancijo, bistvo ostaja enako, iPhone X ne gre na popravilo, temveč menjavo. S tem, ko se uporabnik odloči za menjavo telefona, hkrati sprejme najvišje možne stroške. Portal iFixit razlaga, da je zadnja stran iPhona zelo specifična in zato jo je zelo težko zamenjati. Tako kot smo to omenili že zgoraj, je Apple dolgo časa veljal za enega najbolj zanesljivih proizvajalcev pametnih telefonov, vendar se v zadnjem času ta imidž spreminja, kajti na plano prihaja vse več težav, o katerih poročajo uporabniki.

Applova filozofija poslovanja gre nekako tako: najprej razvijajo tehnologijo in počakajo, da je ta pripravljena na stranke, potem pa na veliko pošljejo produkte kupcem, ki jih po navadi pograbijo v nekaj dneh. V primeru iPhona X se zdi, da Apple ni dosegel enakih standardov, še posebej pa velja to za zadnjo napako s kamero. Če Applu ne bo uspelo upravičiti napake, potem bi to lahko pomenilo velik minus v očeh kupcev in dolgoletnih zvestih strank.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku