Telefoni
15.10.2019 07:16

Deli z drugimi:

Share

iPhone: enostaven preklop z bele na črno predlogo

Najbolj opazna novost pri operacijskem sistemu iOS, različica 13, je njegova temna predloga. Ta je v vmesniku in številnih aplikacijah videti očesu prijaznejša. Po mnogih letih bleščeče belih zaslonov, značilnih za iPhone, je črnina končno tu. In uporabniki so jo težko pričakovali.
iPhone: enostaven preklop z bele na črno predlogo
iPhone: enostaven preklop z bele na črno predlogo

Med videzoma (bel, črn) lahko ročno preklapljate preko “Nadzornega središča” ali z enostavno nastavitvijo v “Nastavitvah”. K sreči je Apple omogočil način, da telefon samodejno preklopi med svetlo in temno predlogo, to pa je odvisno od obdobja v dnevu (sončni cikel). Na tak način si lahko privoščite svetlejšo temo podnevi, ko ste na močno osvetljenih območjih, kasneje, za večerno in nočno uporabo, pa temnejšo, ki jo oči lažje prenašajo.

Nastavitev samodejnega preklopa je enostavna, čeprav vas Apple ne pozove, da to storite, ko prvič namestite iOS 13 ali nastavite nov telefon. Kratka navodila, kako določiti vašemu iPhonu, da začne samodejno spreminjati videz predloge, pa so takšna:

  • prepričajte se, da vaša naprava deluje na sistemu iOS 13 ali novejšem (Nastavitve -> Splošno -> Posodobitev programske opreme za iPhone 6S, iPad Air 2 ali novejši),
  • Odprite aplikacijo Nastavitve in se pomaknite do Zaslon & Svetlost,
  • Vključite Samodejno nastavitev pod Videz,
  • Tapnite gumb Možnosti, da nastavite razpored videza,
  • Izberite Sunset to Sunrise, ki uporablja lokacijo telefona za spreminjanje svetlega in temnega videza, ko sonce vzhaja ali zahaja, ali pa nastavite lastni urnik.

To je vse, zdaj bo vaš iPhone samodejno preklopil videz predloge glede na vaš urnik ali sončni cikel.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku