Računalništvo, telefonija
10.05.2011 17:26
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPadovi problemi z zaslonom

iPadovi problemi z zaslonom
iPadovi problemi z zaslonom

Ni skrivnost, da so nekaterim trgovinam širom sveta v zadnjih nekaj tednih pošle zaloge novega iPada , katerega nove dobave pa postajajo vprašljive zaradi pomankljivega zaslona. Domnevamo, da veste, da so eden izmed vzrokov naravne nesreče, ki so prizadele Japonsko in oslabile proizvodnjo sestavnih delov in naprav za potrošniško elektroniko.

Sodeč po pisanju spletne strani DigiTimes, se bo število podjetij, ki bodo utrpela zmanjšanje proizvodnje svojih izdelkov zaradi pomanjkanja zaslonov in drugih sestavin, drastično povečalo v primerjavi z lanskim letom. To še zlasti velja za Apple. Predpostavlja se, da bo zamuda pete različice iPhonea v največji meri povezana dobavami zaslonov, kar bi lahko trajalo vse do konca leta. Še bolj pretesljivo je dejstvo, da se nekateri uporabniki novega iPada, že soočajo z pomankljivostjo njegovega zaslona. Številna poročanja namreč govorijo o tem, da nekateri Ipadi prikazujejo Screen Bleeding (uhajanje svetlobe) na robovih zaslona. No, na splošno je znano da je uhajanje svetlobe na robovih LCD zaslonov pogost pojav. Svetloba namreč nenamerno prihaja iz okvirja, ki obdaja zaslon, kar ima za posledico prikaz peg, ki so še posebej opazne v temnih prostorih. Problem se pri televizorjih pogosto imenuje tudi kot “flashlighting.”

Nesrečni proizvajalec, ki je kriv za ta neuspeh in pomanjkanje kvalitete zaslona je korejski LG. Problem očitno izvira iz šeste generacije LG-jeve proizvodne linije v mesteu Gumi, ki se nahaja v osrčju Južne Koreje. Apple je prav zaradi tega že zamenjal proizvajalca zaslonov in podpisal s korejskim Samsungom, s katerim pa zaradi preteklih sporov še vedno nima poravnanih vseh računov. Apple je očitno ponovno v resnih težavah, no bomo videli kako uspešno se bo iz njih izvlekel tokrat.


Prijavi napako v članku