Strojna oprema
05.05.2021 14:50
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IoT – igrišče za napadalce!

Internet stvari (IoT) lahko smatramo za naslednjo industrijsko revolucijo in revolucijo v življenjskem stilu posameznika.

Internet stvari je prisoten v različnih segmentih od povezanih domov in mest, do povezanih vozil in vmesnikov v zdravstvu, do naprav, ki sledijo posameznikovemu obnašanju in uporabljajo zbrane podatke za bodoče storitve.

Osredotoča se na uporabo senzorjev in komunikacijskih tehnologij vgrajenih v fizične naprave, kar jim omogoča, da jim lahko sledimo in upravljamo preko Interneta.

IoT rešitve zahtevajo napredne komunikacijske platforme in rešitve v oblaku, ki omogočajo popolno integracijo naprav, omrežij, prehodov, aplikacij in storitev.

To pomeni, da obstaja obsežna izpostavljenost potencialnim ranljivostim na različnih nivojih, ki predstavljajo igrišče za napadalce.

IoT se sooča s težkimi izzivi, kar zahteva celovito zaščito, ki se razteza preko naprav, prehodov in oblaka.

  • IoT naprave nimajo dovolj procesorske moči potrebne za izpopolnjeno varnostno zaščito
  • Komunikacija preko Interneta je lahka tarča men-in-the-middle napada
  • Podatki v oblaku so zakladnica za napadalce

Varni življenjski cikel IoT naprave

V nasprotju z večnamenskimi računalniki, so IoT naprave v splošnem bolj namenski računalniki za določeno opravilo. Trend Micro zaščita IoT (TMIS) se osredotoča na stanje inicializacije in delovanja v življenjskem ciklu in zagotavlja dve glavni lastnosti: odkrivanje groženj/anomalij in zaščita sistema.

Preberite več o Trend Micro celoviti zaščiti IoT >>

Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost Smart Com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku