Trdi diski
06.01.2010 12:45

Deli z drugimi:

Share

ioSafe Solo – zunanji pogon Solid State odporen na vse

Z zunanjim pogonom ioSafe Solo bomo lahko veliko bolj mirno spali.
Z zunanjim pogonom ioSafe Solo bomo lahko veliko bolj mirno spali.

Podjetje ioSafe je obiskovalce računalniškega sejma Consumer Electronics Show (CES) navdušilo s predstavitvijo izjemno trpežnega zunanjega pogona Solid State, ki je oporen na vodo, ogenj in druge naravne nesreče. Novi izdelek s tržno oznako Solo je pisan na kožo predvsem tistim uporabnikom in podjetjem, ki potrebujejo varen in zanesljiv sistem za varnostno shranjevanje podatkov. Številne raziskave so namreč pokazale, da večina posameznikov in organizacij shranjuje varnostne kopije podatkov le na eni lokaciji.

Zunanji pogon ioSafe Solo brez težav ohrani podatke tudi v primeru, ko je trideset minut izpostavljen temperaturi 850 stopinj Celzija. Do živega mu ne moreta niti voda in padci, saj lahko brez večjih težav »zdrži« slab mesec na globini trideset metrov in padce z višine do dvajset metrov.

Trpežni zunanji pogon ioSafe Solo bo februarja na voljo v evropskem prostoru s kapacitetami 64 GB, 128 GB in 256 GB. Za najcenejšo inačico naj bi bilo potrebno odšteti okoli 415 evrov. Zunanji pogon ioSafe Solo s 128 GB prostora naj bi trgovci vrednotili na 620 evrov. Za najdražjo inačico kapacitete 256 GB pa naj bi bilo potrebno odšteti okoli 1.035 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku