Računalništvo, telefonija
21.05.2020 14:25
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intesa Sanpaolo Bank omogoča odpiranje računa v celoti prek spleta

Kot odziv na hitre spremembe na trgu digitalnih rešitev v finančni panogi in vse večje potrebe po naprednem spletnem poslovanju, Intesa Sanpaolo Bank predstavlja novo rešitev, ki fizičnim osebam omogoča odpiranje transakcijskega računa v celoti prek spleta, brez obiska poslovalnice ali bančnega osebja na domu strank. Ob tem je za segment prebivalstva oblikovala tudi nove bančne pakete, ki so opremljeni s produkti za vsakodnevno rabo. Na trg pa je lansirala tudi povsem novo mobilno in spletno banko.
Intesa Sanpaolo Bank fizičnim osebam omogoča odpiranje transakcijskega računa prek spleta - brez obiska poslovalnice.
Intesa Sanpaolo Bank fizičnim osebam omogoča odpiranje transakcijskega računa prek spleta - brez obiska poslovalnice.

Odpiranje računa v celoti kar iz udobja domačega naslanjača

Intesa Sanpaolo Bank je že od nekdaj poznana kot ena najbolj naprednih bank na področju kartičnega poslovanja in digitalnega bančništva. Od lansiranja prve plačilne kartice v Sloveniji, kasneje do uvedbe prve pametne in brezstične kartice, pa vse do implementacije prvih mobilnih plačil za uporabnike android in iOS mobilnih naprav.

Tudi tokrat se predstavlja z novo tehnološko rešitvijo, ki strankam omogoča odpiranje računa v celoti prek spleta, brez obiska poslovalnice ali bančnega osebja na domu strank.

Stranke, ki so fizične osebe, lahko prek spletnega portala na bančni spletni strani www.intesasanpaolobank.si s klikom na gumb ODPRI RAČUN varno odprejo transakcijski račun le v nekaj minutah, svojo identifikacijo pa opravijo prek video klica z bančnim operaterjem. Pri odpiranju računa na daljavo stranke potrebujejo veljaven osebni dokument, davčno številko, mobilni telefon in spletno kamero z mikrofonom in zvočniki, ki je potrebna za video identifikacijo.

Paketna ponudba, ki se prilagaja različnim skupinam strank

Na podlagi analize vedenja in pogostosti uporabe bančnih storitev je banka izoblikovala nove pakete storitev, ki se prilagajajo različnim skupinam strank.

Stranka, ki se odloči odpreti račun prek spleta, lahko po novem izbira med paketom Start, ki ga sestavljajo ključni bančni produkti ali paketom Plus, ki vsebuje širši nabor storitev in je namenjen bolj zahtevnim strankam. Kmalu bo na voljo tudi spletni paket storitev za študente in dijake. Ponudba se odlikuje po širokem naboru storitev in fiksnih mesečnih stroških, kar strankam omogoča boljši pregled nad bančnimi stroški.

Dodana vrednost sklenitve odpiranja novega računa prek spleta in s tem izbire enega od paketov, poleg enostavnosti, priročnosti in udobja, je ta, da lahko nove stranke izkoristijo možnost tudi izjemno ugodne obrestne mere v višini 1,5% za varčevanje za dobo 6-mesecev in sicer z najvišjimi zneski do 15.000 EUR za paket Start oziroma do 30.000 EUR za paket Plus.

Strankam na voljo tudi prenovljena spletna in mobilna banka

V koraku s sodobnimi trendi je banka izdala povsem novo različico svoje spletne in mobilne banke, ki odslej omogoča še boljšo preglednost, osveženo podobo in nove funkcionalnosti.

Hitra, enostavna in intuitivna aplikacija se v celoti prilagaja tudi slabovidnim osebam.

  • Hiter in varen dostop v aplikacijoZa varen vstop v spletno banko sedaj ni več potreben prenosni čitalec za generiranje gesel, temveč uporabniki izberejo funkcijo #withKEY, s pomočjo katere generirajo enkratno geslo. Pri vstopu v mobilno banko pa uporabniki na zaslonu uporabijo funkcijo #withKEY, kjer preprosto vnesejo kodo PIN ali po novem uporabijo eno izmed biometričih metod: skeniranje prstnega odtisa ali prepoznavo obraza in s tem ustvarijo varno enkratno geslo.
  • Virtualna kartica za spletno nakupovanjeV okviru mobilne aplikacije si uporabniki lahko sami ustvarijo virtualno kartico z odloženim plačilom (trenutno na voljo Activa Mastercard), ki ima drugo številko, kot jo ima njihova izvorna kartica v plastični obliki. S tem si zagotovijo večjo varnost pri spletnem nakupovanju, uporabijo pa jo lahko za enkraten nakup ali za daljše obdobje.
  • Preprosto prenašanje denarja prijateljemS funkcijo #withPAY uporabniki aplikacije hitro in enostavno prenašajo denar svojim prijateljem, kateri kontakti so shranjeni v njihovem mobilnem telefonu. Tako lahko brez prijave v aplikacijo izvajajo ali prejemajo želena nakazila ter so prav tako v skupnosti #with PAY.
  • Sprotno varčevanje z majhnimi zneskiV okviru inovativne funkcije #withSAVE velja izpostaviti virtualni hranilnik, ki uporabnikom predstavlja zelo priročno obliko sprotnega varčevanja ob vsakem nakupu s plačilno kartico. Z nastavitvijo samodejnega prenosa majhnih zneskov lahko uporabniki varčujejo večkrat po malem. Ob vsakokratnem plačilu s kartico na prodajnih mestih lahko znesek nakupa zaokrožijo navzgor, preostali znesek pa se samodejno preusmeri v virtualni hranilnik.

Naštete so le nekatere od številnih rešitev nove spletne in mobilne banke, ki se bodo tekom leta dopolnjevale z novimi funkcionalnostmi. Banka se pri tem ne bo omejila zgolj na izpopolnjevanje spletnih in mobilnih rešitev, temveč v luči digitalizacije istočasno spreminja in razvija tudi ostale poti poslovanja z namenom, da doseže poenoteno uporabniško izkušnjo prek vseh svoji poti poslovanja (t.i. omni-channel ali poslovanje prek vseh možnih kanalov). Na ta način se banka odziva na spreminjajoče se navade sodobnega potrošnika kot tudi na dinamičen razvoj bančne oziroma finančne panoge.

Za odpiranje transakcijskega računa prek spleta obiščite www.intesasanpaolobank.si


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več