Igre
16.06.2022 16:16

Deli z drugimi:

Share

Intervju z ekipo Diamant Esports

Imeli smo kratek intervju z Diamant Esports, prvaki letošnjega Slovenskega državnega prvenstva v igri Valorant.

Imeli smo kratek intervju s Diamant Esports letošnjimi prvaki Slovenskega državnega prvenstva v igri Valorant, Diamant Esports.

1. Nam lahko v nekaj stavkih predstaviš vašo ekipo?

Ekipo Diamant Esports sestavlja šest igralcev, Slovenca Patix in Grmek, Hrvat Bmblbe ter trije Srbi, Prti, tatzuki in v vlogi trenerja Pakko.

2. Je bil to vaš prvi turnir? Če ne, kje vse ste že tekmovali?

Že dolgo igramo skupaj. Pred Diamantom smo se imenovali “idkman”. V naši (balkanski) regiji že dolgo nizamo uspešne rezultate in kažemo konkurenčnost, cilji pa so še višji.
Od trenutka, ko smo se zbrali, smo tekmovali na vseh slovenskih dogodkih (gamegang, epicenter), zmagali Valorant Balkan League #3 in Balkan valorant Clutch #2, drugo mesto v A1 Adria league – season 9, trenutno pa igramo v Valorant regional league: EAST Surge.

3. Ste se kot ekipa kdaj pomerili tudi v drugih popularnih ”shooterjih” kot so npr. CS:GO ali Rainbow Six Siege?

Ne, ko tekmujemo kot ekipa, igramo Valorant.

4. Kakšne so tvoje ambicije v e-športu? So vezane na individualne ali ekipne dosežke?

Ambicije so premagati najboljše ekipe na svetu. Vsak si želi igrati dobro, a na koncu šteje le zmaga, zmagaš pa le kot ekipa. Vsak med nami ima enkrat slab, drugič dober dan, cilj vsakega posameznika je vsekakor odigrati individualno dobro igro, je pa zagotovo bolj pomembno, da igramo dobro kot ekipa.

5. Kaj bi svetovali nekomu, ki se želi v igri izboljšati?

Kot prvo, veliko moraš igrati. Številni dejavniki namreč vplivajo na končni rezultat. Strukturiran in discipliniran trening (kovaak, aimlab, deathmatch), gledanje demov, pomembna dejavnika sta vsekakor tudi kvaliteten spanec ter fizična pripravljenost. Predvsem pa mora vse to spremljati mindset naravnan k rasti, ter zelo iskren odnos do samega sebe, se pravi sprejemanje porazov in učenje od njih.

6. Kaj je izvor vaših ”usernameov”?

Grmekista – Moj priimek je moj nickname, le nekoliko drugače izpeljan.
Patix – Izpeljanka mojega imena.
Tatzuki – Ime sem si naključno izbral v otroštvu in od takrat se ni spremenilo.
Prti – Ko sem bil mlajši, je v Srbiji obstajala rap skupina Prti Bee Gee. Oni so bili inspiracija za moje ime.
bmblbe – Moje prvo ime je bilo infinitYYY, a mi je kasneje brat »ukradel« ime in se poimenoval infyyy. Moral sem poiskati novo ime, kot mlajšemu bratu se mi je zdelo ime bmblbe kul.
pakko – Ko sem igral CS:GO, sem imel drugačen vzdevek. Ko sem končal z igro, sem hotel, da se začne na prvo črko mojega imena in pakko je lepo zvenelo.

7. Kakšno je vaše mnenje o letošnji konkurenci? Katera tekma vam je najbolj ostala v spominu?

Pričakovali smo, da bomo premagali vse, CWE so bili največja konkurenca. Zagotovo nam je finale ostalo v spominu. Prvo mapo smo izgubili in potem “reverse sweepali”, tisti split je bila dobra tekma in CWE je igral odlično.

8. Vas lahko pričakujemo tudi naslednje leto?

V načrtu imamo odigrati vse turnirje, na katerih bomo lahko sodelovali.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
E-športna zveza Slovenije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več