Spletni brskalniki
22.05.2021 13:03

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer bo kmalu postal del zgodovine!

Internet Explorer bo na voljo le še do 15. junija naslednjega leta.
Internet Explorer bo na voljo le še do 15. junija naslednjega leta.

Že dlje časa je znano, da je podjetje Microsoft povsem novi spletni brskalnik Edge pripravilo z namenom, da povsem nadomesti že odpisani spletni brskalnik Internet Explorer. Od novembra lanskega leta nas operacijski sistem Windows 10 pri dostopu do nezdružljivih spletnih strani z njim že samodejno preusmeril do spletnega brskalnika Edge. Tovrstnih spletnih strani naj bi bilo že veliko, in sicer od manj znanih pa vse do zelo zvenečih imen, kot so Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, številne spletne storitve podjetja Google in seveda Microsoft Teams.

Kmalu pa bo podjetje Microsoft povsem odstranilo spletni brskalnik Internet Explorer iz številnih različic operacijskega sistema Windows 10. Ta ne bo več na voljo od 15. junija naslednjega leta. To pomeni, da podjetje Microsoft zanj ne bo več pripravljal programskih in varnostnih posodobitev. Microsoft bo spletni brskalnik Internet Explorer ohranil le v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 Long-Term Servicing Channel (LTSC).

Kaj bomo lahko storili, če bomo še vedno potrebovali spletni brskalnik Internet Explorer w okviru operacijskega sistema Windows 10? Edina možnost bo uporabiti združljivo funkcijo, ki je na voljo s spletnim brskalnikom Edge. Čeprav ta ne nudi povsem enakih možnosti, bo verjetno dovolj za ohranitev združljivosti z zastarelimi spletnimi stranmi.


Prijavi napako v članku