Računalništvo, telefonija
09.02.2005 10:51

Deli z drugimi:

Share

Intelovi dvojedrni procesorji pridejo poleti

Podjetje Intel je objavilo, da je zaključilo začetno proizvodnjo procesorjev z dvema jedroma in predstavilo nove podrobnosti o svojih načrtih za te procesorje, kar pomeni začetek obdobja, ko bo osebne računalnike poganjalo dvoje “možgan”.

Prve platforme s podporo dvema jedroma odražajo Intelovo nenehno investicijo v inovacije, tehnologijo proizvodnje, zmogljivosti in napredek celotne industrije, ki segajo od namiznih računalnikov, do strežnikov, delovnih postaj in mobilnih naprav. Dvo- in večprocesorski izdelki vključujejo dvoje ali več pravih procesorskih jeder v enem procesorju, kar omogoča hkratno upravljanje opravil. Skupaj s tehnologijo večnitnosti, ki omogoča procesorju, da se predstavi kot dva logična procesorja, pa lahko izdelki Pentium Extreme Edition vsebujejo štiri hkratne programske niti in bolj učinkovito izrabijo vire, ki bi sicer lahko ostali neizkoriščeni.

Platforme, zgrajene okoli Intelovega procesorja Pentium Extreme Edition, predstavljajo idealno rešitev za navdušence nad osebnim računalništvom in zabavo, ki si želijo moči za zvok, video, digitalno oblikovanje in igre. Procesor Intel Pentium Extreme Edition bo združen z novim naborom čipov Intel 955X Express, prej znanim pod razvojnim imenom “Glenwood”, ki vključuje lastnosti, kot so Intel High Definition Audio, PCI Express in hitrejši, dvokanalni pomnilnik DDR-2. Intel bo tudi ponudil svoj procesor srednje kategorije z razvojnim imenom “Smithfield” z novima naboroma čipov 945G Express in 945P Express, ki sta bila doslej znana pod razvojnim imenom “Lakeport”, v drugem četrtletju.

Intel pripravlja več kot deset izdelkov s podporo več jedrom in namerava ponuditi več programske opreme, orodij in rešitev za nadaljnjo vzpodbudo razvoju programskih rešitev, ki izkoriščajo procesorje z več jedri.


Prijavi napako v članku