Računalništvo, telefonija
16.06.2008 09:42
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intelova vizija prihodnosti

Korporacija Intel je javnosti predstavila svojo vizijo prihodnosti, ki temelji na večjedrnih čipih, avtomobili s kamerami in lastnimi “možgani” ter roboti, ki uporabljajo elektromagnetna polja za pravilen občutek za dotik.

Predstavljenih je bilo približno 70 projektov, ki obsegajo vse od naprednejših mobilnikov, “zelene” tehnologije in celo robotike. Po Intelovem mnenju bodo v bližnji prihodnosti roboti igrali pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju, zato posvečajo veliko pozornosti razvoju robotov in njihovem “občutku” za dotik. To naj bi dosegli z elektromagnetnimi polji, zgledujejo pa se po morski psih, ki si pri življenju prav tako izdatno pomagajo z elektromagnetnimi valovanji. Če bo šlo “vse posreči”, Intelovci pričakujejo, da bodo v prihodnosti roboti naši natakarji, domači pomočniki in še marsikaj.

Predstavili so tudi aplikacijo za avtomobile, ki bo s pomočjo kamer in računalnika prepoznala avtomobile in pešce, ter ob morebitnih nenadnih približevanjih ali čem podobnem opozorila voznika ali celo prevzela nadzor nad vozilom. Njihova želja za prihodnost je tudi povečati število jeder, tako v čipih kot procesorjih, z namenom da bi bilo delo opravljeno enostavneje, porabljene pa bi bilo tudi manj energije.


Prijavi napako v članku