Računalništvo, telefonija
16.01.2008 13:57
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel z rekordnimi rezultati v zadnjem četrtletju

Intel je predstavil rekordne rezultate za četrto četrtletje, v katerem je podjetje zabeležilo 10,7 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, 3 milijarde dolarjev dobička iz poslovanja in 2,3 milijarde dolarjev čistega dobička. Stopnja dobičkonosnosti je dosegla 58,1 odstotka, kar je 6,9-odstotne točke več kot v prejšnjem četrtletju. V celotnem proračunskem letu 2007 je Intel povečal dobiček iz poslovanja za kar 45 odstotkov, kar je rezultat programov za izboljšanje učinkovitosti, zaradi katerih dobiček raste občutno hitreje kot prihodki.

»Leto 2007 je bilo prelomno za inovacije pri Intelu,« je dejal Paul Otellini, predsednik in glavni izvršni direktor Intela. »Izkoristili smo prednosti naših vlaganj v nove izdelke in naporov za izboljšanje učinkovitosti. Naši kupci so sprejeli mikroarhitekturo Intel Core, s čimer smo okrepili vodstvo in ustvarili dobre rezultate v poslovanju. V leto 2008 vstopamo z najboljšo kombinacijo izdelkov, silicijevih tehnologij in vodstva na področju proizvodnje v naši zgodovini.«

V letu 2007 je Intel ustvaril 38,3 milijarde dolarjev prihodkov, 8,2 milijarde dolarjev dobička iz poslovanja in 7 milijard dolarjev čistega dobička.

Ojej. Ubogi AMD-jevci so verjetno zeleni od zavisti…


Prijavi napako v članku