Procesorji
14.12.2013 12:59
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel v leto 2014 z bogato paleto novosti

Podjetje Intel bo v naslednjem letu ponudilo v prodajo prenovljeno generacijo procesorjev s sredicami Haswell z nekoliko povečano frekvenco delovanja. Konec leta pa bo voljo še povsem nova generacija Intelovih procesorjev opremljenih z jedri Broadwell-K, ki bodo znatno zmogljivejši od predhodnikov.
Podjetje Intel nas bo v letu 2014 razveselilo z bogato paleto izjemno zanimivih procesorjev!
Podjetje Intel nas bo v letu 2014 razveselilo z bogato paleto izjemno zanimivih procesorjev!

V teku naslednjega leta bo podjetje Intel ponudilo v prodajo nove različice procesorjev družine Core, med katerimi bomo našli tudi prenovljene izdelke, ki bodo temeljili na osnovi procesorskih sredic Haswell. Slednji bodo opremljeni s prenovljenimi jedri Haswell Refresh in jih bo moč uporabljati le v navezi z osnovnimi ploščami z Intelovimi sistemskimi nabori družine 8 in 9. Frekvenca delovanja bo za 100 hercev višja, kar pomeni, da bo njihovo delovanje le za odtenek zmogljivejše.

Proti koncu naslednjega leta bo Intel ponudil v prodajo še procesorje opremljene z novimi sredicami Broadwell-K. Novinci se bodo prilegali osnovnim ploščam z Intelovimi sistemskimi nabori družine 9 (X99) in bodo namenjeni računalniškim sistemom najvišjega cenovnega razreda. Proti koncu leta bi podjetje Intel lahko ponudilo v prodajo še procesorje družine Haswell-E s podnožjem LGA 2011-E, ki bodo kakopak namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom. Več o novih procesorji naj bi podjetje Intel razkrilo še pred pričetkom naslednje pomladi.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku