Procesorji
04.03.2014 07:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel pripravljen na procesorje Haswell Refresh

Procesorji Intel Haswell Refresh bodo nekoliko pohitrili delovanje namiznih in osebnih računalnikov.
Procesorji Intel Haswell Refresh bodo nekoliko pohitrili delovanje namiznih in osebnih računalnikov.

Pri podjetju Intel je že vse nared za pričetek množične proizvodnje novih procesorjev s prenovljenimi sredicami Haswell. Novi procesorji računalniškega giganta bodo opremljeni z jedri Haswell Refresh, njihova frekvenca delovanja pa bo za 100 megahercev višja v primerjavi z obstoječimi modeli, kar v praksi pomeni, da bo njihovo delovanje za odtenek zmogljivejše. Novinci bodo polno združljivi s prihajajočimi sistemskimi nabori družine 9 (Z97 in H97), po vsej verjetnosti pa jih bo mogoče uporabljati tudi v navezi s starejšimi sistemskimi nabori.

Zanesenjaki spletne strani CPU-World so ob tem razkrili, da bo podjetje Intel konec maja v prodajo ponudilo kar deset novih modelov procesorjev s sredicami Haswell Refresh. Uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov bodo lahko izbirali med procesorji Core i7-4790, Core i5-4690, Core i5-4590, Core i3-4360, Pentium, Celeron G3450 in G1840 ter energetsko varčnimi procesorji Core i7-4790S, Core i5-4590S in Core i3-4150T. Ti bodo pričakovano namenjeni tako osebnim računalnikom za najzahtevnejše uporabnike kot tudi cenovno ugodnim namiznim in osebnim računalnikom.

Proti koncu leta bo podjetje Intel v prodajo ponudilo še procesorje, opremljene z novimi sredicami Broadwell. Novinci se bodo prilegali osnovnim ploščam z Intelovimi sistemskimi nabori družine 9 in bodo namenjeni računalniškim sistemom najvišjega cenovnega razreda, saj bodo temeljili na osnovi 14-nanometrske tehnologije.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku