Telefoni
16.11.2018 11:34

Deli z drugimi:

Share

Intel polno pripravljen na mobilna omrežja prihodnosti

Modem Intel XMM 8160 ponuja polno podporo mobilnemu omrežju 5G.
Modem Intel XMM 8160 ponuja polno podporo mobilnemu omrežju 5G.

Komercialni prihod mobilnega omrežja pete generacije v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in zanesljivejše mobilne povezave. Poleg tega bo prinesel še prihod večjega števila povezanih naprav interneta stvari in za pametne domove. Novo omrežje ima vsaj na papirju velik potencial za uspeh, saj naj bi ponujalo teoretične hitrosti prenosa do 20 gigabitov na sekundo. To bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev, ki jih danes zaradi počasnega mobilnega interneta še ni na voljo.

Zaradi številnih prednosti, ki jih bo prineslo mobilno omrežje 5G, številna podjetja vlagajo veliko finančnih sredstev v razvoj mobilnih procesorjev oziroma modemov, ki bodo polno združljivi z njim. Kot vse kaže so v tej tekmi trenutno na vodilnem položaju inženirji podjetja Intel, saj so predstavili enega prvih mobilnih modemov na svetu, ki je polno združljiv z mobilnim omrežje 5G. Poleg tega modem Intel XMM 8160 temelji na standardih, določenih s strani organizacije 3GPP (3rd Generation Partnership Project). Ta je namreč pred kratkim potrdila končne specifikacije za novo mobilno omrežje.

Modem Intel XMM 8160 je bil izdelan za pametne mobilne telefone, osebne računalnike in mrežne naprave. Novi modem podpira hitrosti prenosa do šest gigabitov na sekundo, zato uporabniki zagotovo ne bodo imeli težav s počasnim prenosom podatkov preko mobilnega omrežja. Modem Intel XMM 8160 bo imel zagotovljeno podporo tudi za mobilna omrežja 3G in 4G, kar pomeni, da v naprave ne bo treba vgrajevati dodatnih modemom. Podjetje Intel bo novi modem ponudil na trg v drugi polovici naslednjega leta, kar pomeni, da bomo prve naprave opremljene z njim ugledali na prodajnih policah trgovin tekom leta 2020.


Prijavi napako v članku