Računalništvo, telefonija
31.05.2017 06:50

Deli z drugimi:

Share

Intel nam za konec leta pripravlja posebno presenečenje!

Procesorji Intel Gemini Lake bodo namenjeni predvsem kompaktnim prenosnikom.
Procesorji Intel Gemini Lake bodo namenjeni predvsem kompaktnim prenosnikom.

Čeprav podjetje Intel kraljuje na področju procesorjev za osebne računalnike in strežnike, njegovi inženirji seveda ne spijo na doseženih lovorikah. Zato ne preseneča, da nas bo računalniški gigant že konec leta prijetno presenetil z novo družino procesorjev. Ti bodo za preračunavanje podatkov uporabljali procesorske sredice Gemini Lake, pri čemer gre za naslednike sredic Apollo Lake.

Glede na spletne govorice bodo novi procesorji podjetja Intel izdelani s pomočjo 12-nanometrske tehnologije in bodo temeljijo na zelo podobni zgradbi kot procesorji s sredicami Apollo Lake. Zaradi nizke porabe električne energije (od 6 vatov do 10 vatov) bodo ti procesorji namenjeni predvsem tistim sistemom, kjer je pasivno hlajenje oziroma popolna tišina delovanja nujna. Tu gre predvsem za kompaktne prenosne računalnike in naprave za predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Energijsko varčni procesorji Intel Gemini Lake bodo za preračunavanje podatkov ponujali od dve do štiri procesorske sredice, pri tem pa bo za preračunavanje grafičnih oblik skrbela Intelova grafična kartica devete generacije. Za shranjevanje vmesnih izračunov bo na voljo vgrajeni predpomnilnik kapacitete štirih megabajtov, medtem ko bo za izris slik poskrbljeno z vmesnikom HDMI 2.0. Tu bo zagotovljena še podpora za sistemske pomnilnike DDR4 ter seveda polna podpora za nepogrešljivi brezžični povezavi Bluetooth in Wi-Fi.


Prijavi napako v članku