Procesorji
02.03.2010 15:04

Deli z drugimi:

Share

Intel najavil razpoložljivost najhitrejšega energijsko varčnega procesorja Atom

Nova generacija procesorjev Intel Atom bo bogatejša za pomnilniški krmilnik DDR3.
Nova generacija procesorjev Intel Atom bo bogatejša za pomnilniški krmilnik DDR3.

Zaradi hude energijske krize po vsem svetu, podjetja že dalj časa mrzlično iščejo načine, kako računalniškim sistemom (predvsem žepnim računalnikom) omejiti izjemno visoko porabo električne energije. Pri doseganju zastavljenega cilja jim bo odslej zagotovo v veliko pomoč najnovejši Intelov procesor Atom N470, saj pri polni obremenitvi porabi le slabih šest vatov električne moči.

Energijsko varčen Intelov procesor Atom N470 je kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj podatke preračunava s taktom 1,83 gigaherca, kar je za 170 megahercev hitreje od modela N450. Jedro procesorja je izdelano s pomočjo 45-nanometrske tehnologije, za shranjevanje vmesnih izračunov pa je na voljo 512 kilobajtov drugonivojskega predpomnilnika L2.

Novi Intelov procesor Atom N470 je opremljen tudi s pomnilniškim krmilnikom za sistemske pomnilnike DDR2, priljubljeno tehnologijo Hyper-Threading in zmogljivim grafičnim jedrom X3150, ki grafične oblike preračunava s taktom 400 megahercev. Prvi žepni računalnik, opremljen z njim, pa bo IdeaPad S10-3t podjetja Lenovo. Novinec se bo lahko pobahal že s sistemom za prepoznavo obraza, navigacijskim sistemom GPS in povezavo 3G.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku